Teija Kerbs on kirjanpidon asiantuntijana Helsingin seudun kauppakamarissa.

Viikon kysymys: Oikeus allekirjoittaa tilinpäätös asunto-osakeyhtiössä

Viikon kysymys tuo vastauksia yritysten usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kysymys

Voiko henkilöisännöitsijä allekirjoittaa asunto-osakeyhtiön tilinpäätöksen, kun yhtiölle on valittu isännöintitoimisto ja päävastuullinen isännöitsijä?

Vastaus

Tilinpäätöksen allekirjoituksen suorittaa voimassa oleva hallitus ja toimitusjohtaja, tai muu vastaavassa asemassa oleva henkilö. Jos isännöitsijäksi on valittu yhteisö, rekisteröidään isännöintiyhteisön lisäsi päävastuullinen isännöitsijä. Päävastuullinen isännöitsijä on asunto-osakeyhtiössä toimitusjohtajaa vastaavassa asemassa, joten hän allekirjoittaa tilinpäätöksen.

Jos rekisteröidyn päävastuullisen isännöitsijän lisäksi on nimetty erillinen henkilöisännöitsijä, ei tällaisella henkilöisännöitsijällä ole virallista asemaa, eli hänellä ei ole oikeutta allekirjoituksellaan varmentaa yhtiön tilinpäätöstä. Prokurallakaan ei ole mahdollista allekirjoitusta suorittaa.

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Viikon kysymys: lähdevero ulkomaiselle yritykselle maksetusta työkorvauksesta

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Loman siirtyminen sairausloman vuoksi

Lomakauden alkaessa on hyvä muistuttaa mieleen, miten loman siirtäminen tapahtuu, jos työntekijä sairastuu ennen loman alkamista tai loman aikana.

Lausunto: Ympäristöministeriön ehdotus hallituksen esitykseksi kaavoitus- ja rakentamislaiksi

Huomioita alueidenkäytön kokonaisuudesta Yleistä Maankäyttö- ja rakennuslain uudistus on yksi tämän...