Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpään Verokiertue-blogikirjoitus.

Vero-osaaminen vauhdittaa liiketoimintaa

Kotiovelleni tuli erään yrityksen edustaja myymään palveluita. Tarjousta antaessaan hän mainitsi, että työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vastasin pyöritteleväni verokysymyksiä työkseni. Hän kysyi kiinnostuneena, että miten se kotitalousvähennys nykyisin oikein menee, jotta hän osaisi selvittää sitä asiakaskohtaamisissa tarkemmin. Kerroin mielelläni ja totesin, että vero-osaaminen vauhdittaa liiketoimintaa monenlaisissa tilanteissa.

Verot vaikuttavat yrityksen kustannuksiin ja tuotteiden hintaan, joten yrityksen tulisi olla riittävästi selvillä omaan liiketoimintaansa liittyvistä verokysymyksistä. Tälläkin hallituskaudella on tarjoiltu monenlaista veroporkkanaa, joista täytyy olla perillä hyödyntääkseen niitä omassa tai asiakkaiden toiminnassa.

Myös verovelvoitteiden moitteeton hoitaminen ja veroriskien välttäminen edellyttävät ajantasaista tietoa verotuksesta.

Hallitus on sopinut jälleen useista pienistä ja suuremmistakin muutoksista verotukseen. Niillä on vaikutusta yritysten verokustannuksiin, liiketoimintaan sekä toimintaan työnantajana. Esimerkiksi kotitalousvähennys kasvaa ja monimutkaistuu, työsuhde-etuihin tulee muutoksia, ja kansainvälinen verotus muuttuu paitsi konserninsisäisten liiketoimien, myös eräiden ulkomaankomennusten ja työmatkojen osalta.


Tutustu ja ilmoittaudu Tilinpäätös- ja veropäivään joko Helsingissä 25.11. tai Turussa 23.11.


Kauppakamarit järjestävät syksyisin verotuksen ajankohtaiskoulutusta, jossa käydään läpi lainsäädäntömuutokset sekä tuoretta oikeuskäytäntöä. Tervetuloa mukaan kouluttautumaan ja verkostoitumaan!


Emmiliina Kujanpää
Johtava veroasiantuntija, KeskuskauppakamariHelsingin seudun kauppakamarin jäsenneuvonta

Jäsenille tarkoitetussa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin.

Vastaamme vuodessa jopa yli 8 000 kysymykseen. Voit tarkastaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Neuvomme myös Etelä-Savon, Kymenlaakson, Lapin, Länsi-Uudenmaan, Oulun, Rauman, Riihimäki-Hyvinkään, Satakunnan ja Turun kauppakamarien jäsenyrityksiä.

Lue myös

Neuvontapalvelut: TKI-toiminnan verovähennyksistä

Tutkimusyhteistyövähennyksen voi tehdä vain lain määritelmän täyttäviltä tutkimus- ja tiedonlevittämisorganisaatioilta ostettujen tutkimus- ja kehittämistoiminnan palvelujen perusteella, kun...

Lyhyesti lähdeverotuksesta – kaksinkertaisen verotuksen poistaminen

Asuinvaltioperiaatteen mukaan henkilöä (sekä luonnollinen että juridinen henkilö) verotetaan kaikista tuloistaan sekä varallisuudesta siinä valtiossa,...

Yksityishenkilön veroilmoitus ja verotus verovuodelta 2018

Luonnollisen henkilön verotustietojen ilmoittaminen muuttuu.