Juristi Mika Lahtinen Helsingin seudun kauppakamari.

Viikon kysymys: aputoiminimen kirjanpito

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kysymys

Jos osakeyhtiölle perustetaan aputoiminimi, niin onko aputoiminimen kirjanpito oltava eriteltävissä varsinaisen yhtiön kirjanpidosta? Vai voidaanko aputoiminimeä koskevat tulot ja menot kirjata varsinaisen yhtiön kirjanpitoon ilman seurantakohdetta?

Vastaus

Toiminimilain mukaan kaupparekisteriin merkitty elinkeinonharjoittaja saa harjoittaa osaa toiminnastaan erityisellä nimellä (aputoiminimi). Aputoiminimi ei siis ole oma yhtiömuotonsa eikä siis erillinen oikeushenkilö. Aputoiminimellä ei ole siten myöskään omaa kirjanpitoa.


Mika Lahtinen
Lakimies
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Viikon kysymys: Vuosilomalaissa ei suoraan lue, että kuuteen lomapäivään sisältyy yksi lauantai. Mihin tämä lauantaisääntö perustuu?

Vuosilomalaki edellyttää, että työnantaja selvittää vuosiloman antamisessa työpaikalla noudatettavat yleiset periaatteet,...

Neuvontapalvelut: Asiakkaan maksuongelmista aiheutuneet luottotappiot

Maailman tilanne muuttuu koko ajan. Kaikilla yrityksillä ja perheillä ei mene taloudellisesti hyvin. Jäävätkö laskunne maksamatta?

Viikon kysymys: hiilinielu ja kirjanpito

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.