Maiija Kärkäs päällikkö ja European IP Helpdesk yhteyshenkilö, Enterprise Europe Network.

Viikon kysymys: Koska tuotteeseen tarvitaan CE-merkintä?

Viikon kysymyksessä juristimme ja asiantuntijamme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.

CE-merkinnällä tuotteen valmistaja tai valtuutettu edustaja vakuuttaa, että tuote täyttää sitä koskevan EU-lainsäädännön olennaiset vaatimukset. CE-merkintä tulee kiinnittää vain tuotelainsäädännön edellyttämiin tuotteisiin kuten esimerkiksi koneisiin, leluihin ja sähkölaitteisiin.

CE-merkinnän kiinnittää valmistaja tai tämän valtuuttama edustaja, eikä tämä yleensä vaadi testauslaitoksen tutkimusta. Tietyissä tuoteryhmissä kuten esimerkiksi henkilönsuojaimissa (mukaan lukien kypärät) kuitenkin edellytetään, että tuotteen vaatimustenmukaisuuden on arvioinut niin sanottu ilmoitettu laitos ennen kuin valmistaja voi kiinnittää tuotteeseen CE-merkinnän.

CE-merkinnällä varustettu tuote saa liikkua vapaasti EU:ssa.

Katso lisätietoja Tukesin ja Your Europe -sivuilta.


Maija Kärkäs
päällikkö
Enterprise Europe Network | Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Viikon kysymys: Mitkä maat hyväksyvät ATA carnet -tulliasiakirjan?

Muut asiantuntijamme ja juristimme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.

Viikon kysymys: Vuosilomalaissa ei suoraan lue, että kuuteen lomapäivään sisältyy yksi lauantai. Mihin tämä lauantaisääntö perustuu?

Vuosilomalaki edellyttää, että työnantaja selvittää vuosiloman antamisessa työpaikalla noudatettavat yleiset periaatteet,...

Neuvontapalvelut: Yhteenvetoa ja poimintoja yritysverotuksen viimeaikaisista muutoksista

Uuden hallitusohjelman kynnyksellä on hyvä hetki katsoa taaksepäin ja käydä läpi niitä veromuutoksia, joita on tehty edellisellä hallituskaudella.