Artikkelikuva

Chambercast:  Mitkä ovat vastuullisuuden tarjoamat hyödyt yrityksille?

Tässä Chambercastin Kirjakulma-jaksossa Vastuullinen hallituksen jäsen -kirjan kirjoittajat Aija Bärlund ja Katri Sipilä kertovat vastuullisuuden roolista ja hyödyistä yritysten toiminnassa.

Vastuullinen hallituksen jäsen -kirjan kirjoittajat Aija Bärlund ja Katri Sipilä kertovat, millainen on tänä päivänä vastuullinen yritys ja mitkä ovat niin sanotut minimivaatimukset, jotka sen on osattava täyttää.

Tuottaja Taina Parviaisen kanssa käydyssä keskustelussa puhutaan myös siitä, mitä osaamisia ja kyvykkyyksiä hallituksen jäseneltä vaaditaan ja mitä hänen tulee selvittää, ennen kuin sitoutuu hallitustyöskentelyyn. Lisäksi puhutaan siitä, mitä yrityksen tulee selvittää etukäteen mahdollisesta hakijakandidaatistaan.

Kirjoittajien kanssa käydään läpi myös sitä, mitkä ovat vastuullisuuden tarjoamat hyödyt yrityksille ja millaisia harhaoletuksia liittyy vastuullisuuden haltuunottoon. Lopuksi arvioidaan, mitä tapahtuu tulevaisuudessa vastuullisuusasioissa ja pohditaan sitä, missä suomalaiset ovat onnistuneet – muistutetaan vielä siitä, missä olisi vielä parannettavaa.

Vastuullinen hallituksen jäsen

Vastuullisuus on tänä päivänä yksi tärkeimmistä arvonluonnin tekijöistä, jotka jokaisen hallituksen jäsenen pitää ottaa haltuun. Vastuullinen hallituksen jäsen -kirja on selkeä ja käytännönläheinen teos hallituksen jäsenen roolista, vastuista ja velvollisuuksista sekä mahdollisuuksista vaikuttaa yrityksen uusiutumiseen, kehittymiseen ja kasvuun.

Tutustu kirjaan!

Lue myös

Mitä markkinamahdollisuuksia Puola, Tšekki, Slovakia ja Unkari tarjoavat suomalaisille yrityksille?

Tšekin bruttokansantuote on noin puolet ja Slovakian yksi kolmasosa Suomen bruttokansan­tuotteesta....

Afrikka – toimintaympäristö ja markkinamahdollisuudet

Kuten strategiassakin todetaan, markkina ei ole helppo, mutta se tarjoaa suuria mahdollisuuksia. Kohtaamalla haasteet yhteistyössä yritysten, julkishallinnon,...

Liiketoimintamahdollisuuksia Latinalaisesta Amerikasta

Brasilia – mahdollisuuksien maa Brasilia on maailman kahdeksanneksi suurin talous, ja pinta-alaltaan ja asukasluvultaan se on maailman...