Eurooppa Edellä: Kauppalehden Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

Eurooppa-politiikkaa ostovoiman hiipumisesta, hiipuuko se? Eurooppa edellä – Tapio Nurminen

Ostovoiman hiipumisesta voi vielä tulla Macronin kompastuskivi presidentinvaaleissa – Keltaliiveillä olisi nyt paikka iskeä, kun energian hinta nousee.

Uutta viisivuotiskautta hakeva Ranskan johtaja voi Eurooppa-politiikalla ja vähemmän tiukalla talouslinjalla tehdä ratkaisevan pesäeron vahvimpaan haastajaan.

EU:n toiseksi suurimman kansantalouden presidentinvaalit pidetään huhtikuussa. Istuva presidentti Emmanuel Macron ei vielä ole virallisesti ilmoittautunut kisaan, mutta kaikki tietävät, että hän pyrkii toiselle kaudelle.

Pitkän linjan Ranska-tuntija, toimittaja ja tietokirjailija Helena Petäistö uskoo, että vaalien toisella kierroksella huhtikuun lopussa vastakkain ovat Macron ja keskustaoikeistolaisen Les Républicains -puolueen ehdokas, Pariisin aluejohtaja Valérie Pécresse.

Lue koko juttu ja katso/kuuntele:
Ostovoiman hiipumisesta voi vielä tulla Macronin kompastuskivi presidentinvaaleissa – Keltaliiveillä olisi nyt paikka iskeä, kun energian hinta nousee

Eurooppa edellä -vodcast

Kauppalehti on viime syksystä lähtien julkaissut joka toinen viikko pod-/vodcastia, jossa tartutaan EU:n ajankohtaisiin kiistakapuloihin ja puheenaiheisiin.

Tuoreessa, sarjan viimeisessä jaksossa ennakoidaan Ranskan huhtikuussa pidettävien presidentinvaalien tulosta ja vaikutuksia EU:n päätöksentekoon.

Vieraina ovat toimittaja ja tietokirjailija Helena Petäistö, Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Janica Ylikarjula sekä Helsingin yliopiston akatemiatutkija Timo Miettinen.

Ohjelma on tuotettu yhteistyössä EK:n, Akavan, MTK:n ja Helsingin seudun kauppakamarin kanssa. Juontajana on toiminut Kauppalehden Saksan-kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen.

 

Lue myös

Turvallisuus-teema kiinnosti Espoon syysseminaarissa

Espoon perinteisessä syysseminaarissa Metropolian auditoriossa Karakalliossa pureuduttiin tällä kertaa turvallisuus-teemaan. Aihe oli ajankohtainen ja myös kiinnostava, sillä...

Eurooppa edellä: Alkaneen vuoden talouskehitystä ja inflaatioriskejä Euroopassa

Jähmeä työmarkkinajärjestelmä suojelee Eurooppaa palkkainflaatiolta, jonka vauhti Yhdysvalloissa kiihtyy ja lisää paineita rahapolitiikan kiristämisestä.

Eurooppa edellä -podcast: Yritykset etenevät ilmastonsuojelussa jo nopeammin kuin poliitikot

Ympäristöjärjestöt soittavat jo hälytyskelloja ja varoittavat, että YK:n ilmastokokous Skotlannin Glasgowssa...