Kansainväliset rekrytoinnit ovat olleet meille valtavan arvokkaita.

Gold&Greenin innovaatiojohtaja Maija Itkonen: Kansainväliset rekrytoinnit ovat olleet meille valtavan arvokkaita

Globaalit osaajat ovat edistäneet kansainvälistyvän ruokateknologiayrityksen matkaa valtavin harppauksin. Moni huippuosaaja on löytynyt esimerkiksi suomalaisista korkeakouluista.

Nyhtökaurasta tunnettu Gold&Green on luottanut kansainvälisiin osaajiinsa alusta asti. Kasvava yritys vie nyhtökauratuotteita tällä hetkellä noin 15 maahan. Tällä hetkellä yritys on laajenemassa Yhdysvaltoihin, joissa suomalaisilla kasviperäisillä tuotteilla on isot mahdollisuudet.

– Ponnistamme tiede- ja startup -maailmasta, joka on luontaisesti kansainvälinen, kertoo innovaatiojohtaja Maija Itkonen. ”Yksi meidän perustajistamme on kiinalainen, mikä auttoi valtavasti käydessämme keskusteluja kiinalaisten kumppanien kanssa. Saimme yritykselle mahtavan lähtölaukauksen hänen kauttaan.”

Gold&Greenillä on kansainvälisiä osaajia monissa rooleissa

Aida Hailemichael on järjestelmävalvoja koko tehtaan operaatioita valvovalle ERP-ohjelmistolle. Tehtävä vaatii vahvan IT-osaamisen lisäksi tarkkuutta ja kykyä hallita isoja kokonaisuuksia.

Toinen huippuosaaja löytyy tutkimuspuolelta. Jingwei Liu edesauttoi yritystä hankkimalla tärkeää osaamista Kiinassa eräästä teknologiasta, jota Gold&Green tarvitsi tuotekehitykseen ja tuotannon kasvattamiseen. Kolme kuukautta intensiivistä opiskelua paikan päällä tuotti tulosta: kun Liu palasi koneen kanssa Suomeen, pystyi tehdas lopulta kasvattamaan kapasiteettiaan kuusinkertaisesti.

Monimuotoisuus kasvattaa yrityksen valmiuksia lähteä kansainvälisille markkinoille, sanoo Itkonen. ”Kansainväliset työntekijät antavat meille verkostoja, tietoa uusista markkinoista ja kykyä reagoida muutoksiin.”

Katso video: Menestyvä monikulttuurinen yritys: Gold&Green

Aida ja Jingweil ovat kouluttautuneet Suomessa

Molemmat osaajista, Liu ja Hailemichael, ovat hankkineet korkeakoulututkintonsa Suomessa. Hailemichael opiskeli insinööriksi Metropolian ammattikorkeakoulussa ja Liu opiskeli Helsingin yliopiston elintarviketieteiden maisteriohjelmassa, joka lukeutuu maailman parhaimpien joukkoon.

Työllistyminen koulutusta vastaaviin töihin Suomessa vaatii kuitenkin molempien mukaan verkostoja, joita kansainvälisille opiskelijoille ei välttämättä ehdi syntyä. Liu ehti jopa palata valmistumisensa jälkeen Kiinaan, ennen kuin Gold&Green onnistui nappaamaan hänet riveihinsä.

– Kansainväliset rekrytoinnit ovat olleet koko yritykselle valtavan arvokkaita ja vieneet meitä eteenpäin isoin harppauksin, painottaa Maija Itkonen. ”Suomalaisten yritysten kannattaa ehdottomasti hyödyntää tämä voimavara.”

Lue myös

Neuvontapalvelut: Miten toimia somessa oikein – IP ja sosiaalinen media

Haluaako yrityksesi maksimoida sosiaalisen median läsnäolon ja samalla suojella teollis- ja tekijänoikeuksia?

Viikon kysymys: kansainväliset yhteistyökumppanit kriisien aikana

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Osaajapula on yritysten yhteinen murhe

Osaajapula kiusaa suomalaisyrityksiä kokoon, toimialaan ja paikkakuntaan katsomatta. Se on arkinen murhe myös lääke- ja terveystuotetukkuri Tamrolle,...