Soft is a new hard -kuva.

Juttusarja: Soft is a new hard

Osaamisemme pääsee kukoistukseensa, kun otamme huomioon, miten teemme työtämme yhdessä muiden osaajien kanssa. Tässäkin voimme todeta, että soft is a new hard.

Markku Kaijala ja Riitta Tolvanen korostavat, että käytännön tasolla strategiaa toteuttaa henkilöstö – yrityksessä työskentelevät ihmiset. Siksi on tärkeää, että yrityksessä oikeat osaajat ovat oikeilla paikoilla, jolloin kyseessä on sekä organisaation että työntekijän näkökulmasta win–win-tilanne.

Kauppakamarikauppaan

Parhaille osaajille on ottajia!

Kuka onnistuu saamaan heidät? Paraskin strategia voi toteutua vain ihmisten avulla. Osaammeko oikeasti ajatella henkilöstön strategisena investointina? Näihin kysymyksiin annetaan vastauksia uudessa Henkilöstö – strateginen investointi? -kirjassa.

Kauppakamarikauppaan

Lue myös

Michel Patteet: The market potential in Switzerland for Finnish companies

Why Switzerland? Transition to post-pandemic phase – positive signals in Switzerland – what to expect and how did companies manage to continue their operations through the past challenging years?

Uusi juttusarja: Yritysyhteistyöstä ratkaisuja osaajapulaan

Mitä ratkaisuja löytyy pahenevaan osaajapulaan? Ennakointikamarin artikkelisarja tuo esille verkostonsa jäsenten eri tapoja toteuttaa yritysyhteistyötä ja siitä saatavia hyötyjä.

Slovakian ja Suomen kauppasuhteet: Slovakian suurlähettilään haastattelu

Trade between Finland and Slovakia has developed positively during the last years. How do you...