Artikkelikuva

Kansainväliset osaajat kasvua vauhdittamaan

Satu Salonen työskentelee kauppakamarin Chamber Talent Boost -projektissa Talent Managerina. Projektin tavoitteena on edistää yritysten ja kansainvälisten osaajien välisiä yhteyksiä ja tukea rekrytointia.

Kauppakamari tukee yritysten valmiuksia rekrytoida kansainvälisiä osaajia. Chamber Talent Boost -projekti on osa pääkaupunkiseudun Kansainväliset osaajat yritysten kasvun vauhdittajina -hanketta.

– Tuemme yritysten mahdollisuuksia palkata kansainvälisiä osaajia. Vahvistamme muun muassa mentoroinnin ja erilaisten matching-toimenpiteiden avulla yritysten ja kansainvälisten osaajien kohtaamista. Näin edistämme yritysten osaavan työvoiman saatavuutta ja kasvua, Satu Salonen valottaa. 

Satu Salosella on pitkä kokemus kansainvälisyydestä. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Kanadan suurlähetystössä ja Estonia Business Schoolissa. Kauppakamarin projektissa yritykset saavat mahdollisuuden kartoittaa oman organisaationsa mahdollisuuksia kansainväliseen, monikulttuuriseen toimintaan.

– On hienoa työskennellä monipuolisissa työtehtävissä kauppakamarilla. Yritysten kansainvälistymisen ja rekrytoinnin tukeminen on tärkeää ja merkityksellistä työtä – sillä osaajapula on todellinen este yritysten kasvulle. Onkin tärkeää informoida ja tukea yrityksiä laajentamaan osaajapooliaan myös kansainväliseen suuntaan, Salonen sanoo.

Jopa 20 000 Suomesta valmistuneista lähtee töihin ulkomaille. Satu Salosen mukaan näistä osaajista useampi jäisi Suomeen, jos tarjolla olisi sopivaa työtä. Rekrytoinnin voimavarat kannattaakin ottaa nyt täysillä käyttöön.

– Yritysten kansainvälistymisvalmiuksien tukemisen lisäksi tuotamme International House Helsinki -työantajaneuvonnan palveluja. Keväälle 2021 jatkuvan projektin tavoitteena on luoda Helsingin seudulle työnantajia ja kansainvälisiä osaajia yhdistävä yritys- ja työelämäpalvelujen kokonaisuus, joka edistää kansainvälistymistä ja osaajien työllistymistä, Satu Salonen summaa.

Kauppakamarin jäsenenä voi hyödyntää kansainvälistymiseen tarvittavan tuen ja lisäksi käytössä on laaja-alaiset neuvontapalvelut jäsenmaksun hinnalla. 

– Kauppakamarin jäsenpalvelut ovat vertaansa vailla ja niitä kannattaa hyödyntää. Verkostoituminen, koulutukset ja oman alansa sitoutuneet huippuasiantuntijat ovat olennainen osa kauppakamarin toimintaa.

Lue myös

Esitys hallitusohjelmaan: Kiihdyttämöpalvelu auttamaan yrityksiä tavoittamaan kansainväliset opiskelijat

Helsingin seudun kauppakamari ehdottaa hallitusohjelmaan kansainvälisille opiskelijoille sekä yrityksille ja oppilaitoksille...

Suomen vienti jatkaa 8 prosentin kasvussa – matkustusrajoitukset jarruttavat kasvua, arvioi Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori

Kauppakamarien tuore tilasto vahvistaa Suomen viennin kasvun jatkuneen touko-kesäkuussa, sillä tullin...

Ennakointikamari korostaa osaajapulan ratkaisemisessa yhteistyötä

Uusimaa tarvitsee siis monia akuutteja toimia koronapandemian vaikutuksista selviämiseen. Alueella toimiva laajan toimijaverkoston muodostama Ennakointikamari...