Kauppaikamarin jäsenet ja asiakkaat ovat työn suola – Mari Tuoviselle 30 vuoden ansiomerkki.

Kauppakamarin jäsenet ja asiakkaat ovat työn suola

Pohjois-Karjalan kauppakamarin koulutus- ja palvelupäällikkö Mari Tuoviselle myönnettiin 30 vuoden ansiomerkki työskentelystä kauppakamarissa. Tuoviselle on muodostunut laaja verkosto niin Pohjois-Karjalassa kuin kauppakamareissa ympäri Suomen.

Mari Tuovisen työ kauppakamarissa on monipuolista ja yllätyksellistä. Iso osa työstä koostuu koulutusten järjestämisestä, ulkomaankaupan asiakirjojen parissa työskentelystä ja niiden käytön neuvonnasta sekä valiokuntien sihteerinä toimimisesta.

Tuovisen työpaikka Pohjois-Karjalan kauppakamari toimii Pohjois-Karjalan maakunnan alueella. Tähän kauppakamariin kuuluu noin 550 jäsentä, jotka työllistävät yhteensä lähes 31 000 työntekijää ja tuottavat noin puolet maakunnan yritysten liikevaihdosta.

Kauppakamari huolehtii siitä, että maakunta tarjoaa kauppakamarin jäsenille kansallisesti ja kansainvälisesti kilpailukykyisen elinkeinotoiminnan ympäristön.

– Tässä työssä saa seurata elinkeino- ja yritysmaailmaa ja aina olla perillä siitä, mitä tapahtuu. Aamulla ei aina voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan, Tuovinen kertoo vaihtelevista päivistä.

Entä miten työ on muuttunut 30 vuodessa tähän päivään?

– Kun aloitin, työhön kuului esimerkiksi toimitusjohtajan papereiden puhtaaksi kirjoittamista. Käytimme Telexiä ja Telefaxia eikä sähköposteja ollut, kännyköistä puhumattakaan. Pukukoodi oli tiukka: töihin piti tulla hame päällä, Tuovinen kertoo menneestä työkulttuurista.

Sitoutuneesta 30 vuoden työskentelystä Tuovinen palkittiin vuoden 2020 kevätkokouksessa. Ansiomerkki tuli Tuoviselle täysin yllätyksenä, vaikkakin arvasi kokouksessa pinkit ruusut nähtyään, että tulee saamaan ansiomerkin.

Tuovinen kertoo pitävänsä työssään erityisesti siitä, että saa olla yhteydessä ihmisiin. ”On helppo kontaktoida ja tehdä tätä työtä, kun tuntee ihmiset ja oppii tuntemaan koko ajan uusia. Jäsenet ja asiakkaat ovat tämän työn suola”, kertoo Tuovinen.

Mari Tuoviselle on myönnetty 30 vuoden kultainen ansiomerkki Pohjois-Karjalan kauppakamarin kevätkokouksessa. Tuovinen kertoo pitävänsä työssään erityisesti siitä, että saa olla yhteydessä ihmisiin. ”On helppo kontaktoida ja tehdä tätä työtä, kun tuntee ihmiset ja oppii tuntemaan koko ajan uusia. Jäsenet ja asiakkaat ovat tämän työn suola”, kertoo Tuovinen.

Miten ansiomerkkiä haetaan?

Ansiomerkkiä haet vaivattomasti sähköisellä hakemuslomakkeella. Hakemuksen käsittelyyn ja ansiomerkkien toimittamiseen on hyvä varata muutamia viikkoja. Lue lisää: Ansiomerkit.fi

Ansiomerkki on ajan kestävä tapa osoittaa arvostusta työntekijää kohtaan. Vuosimerkillä voi kiittää työvuosista saman yrityksen palveluksissa. Vuosimerkkejä myönnetään 10 palvelusvuodesta alkaen.

 

Lue myös

Mitä on kielletty syrjintä työhönotossa?

Yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen...

Neuvontapalvelut: Lomakausi on jälleen alkamassa

Vuosiloman ansainta Vuosilomalain perusteella työntekijä ansaitsee lomanmääräytymisvuoden 1.4.–31.3. aikana enintään 30 päivää vuosilomaa ja siitä 24 ensimmäistä...

Neuvontapalvelut: Osasairauspäiväraha – ja vuodenvaihteen lakimuutokset

Osa-aikaisen työn aloittaminen heti työkyvyttömyyden toteamisen jälkeen on mahdollista vain, jos työnantaja ja työntekijä ovat...