Kiinalaisia lyhtyjä. Punaista ja keltaista väreinä.

Kiina-webinaari kauppakamarien kansainvälistymisviikolla 

Helsingin seudun kauppakamari järjesti viikolla 44 osana kauppakamareiden kansainvälistymisviikkoa yhteistyössä Enterprise Europe Networkin (EEN) ja Suomi-Kiina kauppayhdistyksen kanssa webinaarin liittyen liiketoimintamahdollisuuksiin ja riskeihin Kiinassa.

Kiinan markkinoiden muuttuessa ja geopoliittisen epävarmuuden kasvaessa korostuu yritysten toimintasuunnitelmien ajankohtaisuus, joka Kiinan markkinoilla toimivien ulkomaalaisperäisten yritysten, myös suomalaisten yritysten, on hyvä ottaa huomioon. Webinaari tarjosi ajankohtaista tietoa mahdollisuuksista ja muutoksista Kiinan markkinoilla sekä akateemisen että yrityspuolen asiantuntijoiden tarjoamana. Lisäksi webinaarissa kuultiin myös käytännön esimerkki Kiinan markkinoilla toimivalta yritykseltä.

Webinaarin puhujina olivat Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen, kansainvälisen politiikan professori Juha A. Vuori Tampereen Yliopistosta, Kauppalehden Hongkongin kirjeenvaihtaja ja ”Kauppapaikkana Kiina – opas liiketoimintaan Kiinassa” -kirjan kirjoittaja Hannamiina Tanninen, CEO Riikka Hackselius-Fonsén Punda Globalilta, ja kaupallinen johtaja Johannes Leppihalme Environics Oy:stä. Webinaarin moderaattorina toimi Suomi-Kiina kauppayhdistyksen puheenjohtaja ja Kolster Oy:n toimitusjohtaja Timo Helosuo.

Katso Kiina-webinaarin videotallenne

Vinkki: Keskuskauppakamari on tehnyt huhtikuussa 2022 Kiina-katsauksen, jossa aiheena ovat Kiinan, Suomen ja EU:n kauppasuhteet, Kiinan talous sekä Kiinan ja Venäjän suhteet.

Lue myös

Hyödynnä Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin ja Saksan kauppakamarien globaalia ulkomaanverkostoa (AHK)

Saksalais-Suomalaisen Kauppakamarin tiimi koostuu 31 asiantuntijasta, ja sen toimisto sijaitsee Helsingin...

Kansainvälisen työntekijän rekrytointi -webinaarisarja käynnistyy 26.9.2022

”Webinaarisarjan tarkoituksena on auttaa työnantajia alkuun kansainvälisissä rekrytoinneissa sekä pureutua keskeisimpiin työnantajia askarruttaviin kysymyksiin, joita...

Kiinan pitkä marssi globaalissa taloudessa

Kiinan palasi kasvuun. Koronapandemia alkaa kohta olla jo selätetty Kiinassa, mutta maan matkustusrajoitukset ovat yhä edelleen tiukkoja....