Maija Pussinen on juristi Helsingin seudun kauppakamarin neuvontapalveluissa.

Maija Pussinen neuvoo Helsingin seudun kauppakamarin jäseniä lakiasioissa

Oikeustieteen maisteri Maija Pussinen aloitti Helsingin seudun kauppakamarin neuvontajuristina tammikuussa.

Maija Pussinen neuvoo Helsingin seudun kauppakamarin jäseniä kaikissa työsuhde- , palkka- ja henkilöstöasioissa, mutta erityisen hyvin hän tuntee kansainväliseen työvoimaan ja työperäiseen maahanmuuttoon liittyvän juridiikan. 

Pussinen on koulutukseltaan oikeustieteen maisteri ja on aiemmin työskennellyt muun muassa Vialto Partnersilla ja PwC:lla. 

”Tällä hetkellä kansainvälisen liikkuvuuden ajankohtaisia asioita ovat muun muassa ulkomaan etätyöhön liittyvät kysymykset”, Pussinen kertoo.

Yrityksiä askarruttaa myös yleisesti työnantajan velvollisuudet ulkomaalaista työvoimaa palkattaessa, kuten esimerkiksi tietojen toimittamisvelvollisuus TE-toimistolle ulkomaalaisesta työntekijästä.

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Mitä on kielletty syrjintä työhönotossa?

Yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen...

Viikon kysymys: Vuosilomapalkan laskeminen, kun kuukausipalkkaisen työntekijän työaika ja palkka muuttuvat

Miten lasketaan kuukausipalkkaisen työntekijän vuosilomapalkka, kun työntekijän työaika ja palkka ovat...

Nyt on aika nostaa naisia johtoryhmiin

Keskuskauppakamari julkaisee kolme kertaa vuodessa naisjohtajakatsauksen, jossa tarkastellaan naisten osuuksia pörssiyhtiöiden jäsenistä. Seurantaa on tehty vuodesta 2011...