Artikkelikuva

Meltex – erikoistuminen menestyksen avain

Meltexin toimitusjohtaja Reijo Arevan mukaan pienteollisuudessa pärjää erikoistumalla ja asiakaslupaukset lunastamalla.

Meltex valmistaa ja myy putkia, kaivoja sekä rakennustarvikkeita ympäri Suomen.

Muista putkivalmistajista, rautakaupoista ja tukkureista Meltexin erottaa kuitenkin siinä, että yritys tarjoaa koko ketjun valmistuksesta, maahantuonnista, varastoinnista, jälleenmyynnistä aina myymälöihin ja toimituksiin asti.

– Menestys pienteollisuusalalla ei tule helpolla, mutta erikoistuminen, asiakaslupausten täyttäminen, hyvä palvelu, motivoitunut henkilökunta ja kunnolliset puitteet työn tekemiseen vievät jo pitkälle, Meltexin toimitusjohtaja Reijo Areva sanoo.

Meltex työllistää 10 myymälässään ja 4 tehtaassaan 330 henkilöä ympäri Suomen. Rakennushankkeita yrityksellä on tänä vuonna ollut Kempeleessä, Jyväskylässä, Pirkkalassa, Helsingissä ja Sipoossa. Toimitusjohtaja onkin huomannut erilaisuutta kaupunkien ja kuntien päätöksenteon nopeudessa ja kaavamääräyksissä.

– Lupien saaminen kestää toisinaan todella kauan. Joissain kaupungeissa se on viikkoja, toisaalla pitää varautua jopa vuoden käsittelyaikaan. Yritysten on vaikea ennustaa ja suunnitella tulevaa, kun investoinnit viivästyvät ja työpaikkojakaan ei pysty tarjoamaan ennen kuin on paikka jossa työskennellä, Areva pohtii.

Areva toivoisikin – mahdollisuuksien mukaan – lupaprosessin yksinkertaistamista.

Urapolku ja koulutusyhteistyö

Meltex panostaa yrityskulttuurissaan urapolkuun, joka rakentuu yrityksen sisällä. Työn ohessa kouluttautuminen on osoittautunut hyväksi uuden oppimisen tavaksi.

– Koulutamme henkilöstöä jatkuvasti ja teemme mielellämme myös koulutusyhteistyötä oppilaitosten kanssa. Meillä on mahdollisuus kouluttautua työn ohessa ja toivotammekin kaikki uudet työntekijät tervetulleeksi koulutustaustasta riippumatta, Reijo Areva sanoo.

Meltexillä ei ole myöskään työntekijöiden ehdotonta kielitaitovaatimusta eikä ikäsyrjintää tunneta.

– Työllistämme mielellämme myös muuta kuin suomea äidinkielenään puhuvia. Pienteollisuudessa riittää työtehtäviä laidasta laitaan eli aina kannattaa kysyä kesätöitä tai uusia urapolkuja. Arvostamme osaamista, mutta koulutamme henkilöstömme aina. Tärkein pääoma tässä työssä on kuitenkin asenne.

Meltex Oy

330 työntekijää
11 myymälää (10 vuonna 2021 + uutena Suutarila 2022)
4 tehdasta
Liikevaihto 2021 122 m € (ennuste)


Uudenmaan teollisuusyritykset menestyksen moottorina

Helsingin seudun kauppakamari on käynnistänyt jäsenyritystensä kanssa kampanjan, joka tekee teollisuusyritysten yhteiskunnallisen merkityksen näkyväksi.  Kampanjaan ja materiaaleihin voi tutustua Uudenmaan teollisuusyritykset menestyksen moottorina -kampanjasivulla, joka muistuttaa teollisuuden merkityksestä ja mittakaavasta . 

Lue myös

Suomi tarvitsee metropolipolitiikkaa – MetropoliAreenalla fokuksessa on Helsingin seudun menestys

Helsingin seudun maapinta-ala on vain reilun prosentin koko Suomesta, mutta täällä...

Bluefors ammentaa kasvua suomalaisesta osaamisesta

Kvanttitietokoneiden jäähdytyslaitteita valmistava Bluefors mieltyi Helsinkiin, sillä läheltä löytyy tarvittavaa huippuosaamista yrityksen tutkimus- ja tuotekehitykseen.

Laurean avainkumppanuus: Paljon muutakin yhteistyötä kuin vain harjoittelupaikkoja 

Laurea-ammattikorkeakoulu tarjoaa yrityksille kokonaispaketin, joka sisältää opiskelijoiden harjoittelun ohella yhteistyötä kehityshankkeissa ja henkilöstön osaamisen kehittämisessä.