Artikkelikuva

Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanja käynnistyy – lähde mukaan!

Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanja nostaa esiin työyhteisön monimuotoisuudessa ja kansainvälistymisessä menestyneitä yrityksiä ja organisaatioita. Kampanjan tavoitteena on kannustaa ja tukea yrityksiä ulkomaalaistaustaisten osaajien rekrytoimisessa, monikulttuurisen työyhteisön kehittämisessä ja kansainvälistymisessä.

Kansainvälisten osaajien rekrytointiin ja potentiaalin tunnistamisen tukemisen lisäksi kampanjalla tehdään tunnetuksi yrityksille ja työyhteisölle tarjolla olevia kansainvälisyyteen, rekrytointiin ja osaamisen kehittämiseen liittyviä palveluja.

Kampanjaan osallistuvat yritykset saavat käyttöönsä Business Finlandin ja Helsingin seudun kauppakamarin tuottaman Talent Boost -mittarin, jonka avulla yritys voi kartoittaa organisaationsa valmiuksia rekrytoida kansainvälistä työvoimaa, organisaatiokulttuurin avoimuutta sekä käytäntöjen valmiutta monimuotoiseen työyhteisön johtamiseen.

– Yrityksillä ja työpaikoilla on ratkaiseva vaikutus siihen, miten hyvin Suomessa jo olevien ja tänne tulevien maahanmuuttajien osaaminen saadaan mukaan työelämään ja osaksi hyvinvointiyhteiskunnan kehittämistä. Kampanjan ja mittariston avulla haluamme tukea yrityksiä ja tarjota konkreettisia välineitä, jotta työnantajat ovat valmiimpia vastaanottamaan kansainväliset osaajat osaksi yritystä, kertoo Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen.

Menestyvä monikulttuurinen yritys

Kampanjan toteuttamisesta vastaa Helsingin seudun kauppakamari. Pääyhteistyökumppaneita ovat työ- ja elinkeinoministeriö, Keskuskauppakamari, Business Finland ja Tekniikan Akateemiset TEK. Lisäksi mukana kampanjassa ovat Turun, Tampereen, Oulun, Pohjanmaan, Riihimäki-Hyvinkään ja Kuopion alueen kauppakamarit. Viestintäkumppaneina kampanjassa toimivat Sivistystyönantajat ry. ja Suomen Ekonomit.

Kampanja päättyy lokakuussa 2020 esimerkillisten yritysten palkitsemiseen.


Lisätietoa:
Kampanjan toteutusta koordinoi
Talent Manager Satu Salonen, 050 381 7176
Helsingin seudun kauppakamari

Lue myös

Viikon kysymys: lähdevero ulkomaiselle yritykselle maksetusta työkorvauksesta

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Yritysneuvojat megakonnektoreina tekoälykeskustelussa pk-yritysten kanssa

Tekoälyn käyttöönotto pienissä ja keskisuurissa yrityksissä vaatii keskustelua liiketoimintatarpeista sekä siitä, miten niitä voisi ratkaista...

Työyhteisön monimuotoisuus yritysten menestystekijänä

Helsingin seudun kauppakamarin ja yhteistyökumppanien käynnistämä Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanja nostaa esiin positiivisia kokemuksia kansainvälisten työntekijöiden rekrytoinneista...