Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanja (10/2020–4/2021)

Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanja (10/2020–4/2021)

Kansainvälinen työvoima ja tiimi voivat olla yrityksesi tulevaisuuden menestystekijöitä ja kilpailuetuja. Kauppakamarin jäsenyritysten kokemusten mukaan ulkomaalaistaustaisella henkilöstöllä on positiivisia vaikutuksia asiakastyytyväisyyteen, tuotekehitykseen ja kieliosaamiseen. Lisäksi eri taustoista tulevat osaajat auttavat uusien liiketoimintamahdollisuuksien tunnistamisessa, laajentavat kontaktiverkostoja ja edistävät yrityksen kansainvälistymistä.

Kauppakamarin Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanjan (10/2020–4/2021) tavoitteena oli tehdä Suomesta ja sen yrityksistä nykyistä avoimempia kansainvälisille osaajille. Kampanjan kautta on tuotu esiin yrityksiä, jotka ovat onnistuneet monikulttuurisuudessa ja kansainvälistymisessä.  

Kansainvälistyminen ei tarkoita välttämättä toimimista ulkomailla. Sisäinen kansainvälistyminen tarkoittaa yrityksen valmiutta rekrytoida ulkomaalaisia työntekijöitä, johtaa kansainvälisiä tiimejä ja rakentaa toimiva monimuotoinen työyhteisö.

Yritysten kansainvälistymiskunnon testaamiseen kauppakamari ja Business Finland kehittivät Talent Boost -mittarin, jonka avulla yritykset voivat kartoittaa organisaationsa valmiuksia rekrytoida kansainvälistä työvoimaa, organisaatiokulttuurin avoimuutta sekä käytäntöjen ja järjestelmien valmiutta monimuotoiseen työyhteisöön. Mittari antaa tietoa siitä, millainen on yrityksen lähtötaso ja mitkä palvelut voisivat tukea yritystä tiellä kohti sisäistä kansainvälistymistä.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Kaito Insightsin toimitusjohtaja Saku Sell: Monikulttuurisuus tuo sykettä arkeen

Voimakkaasti kasvavalle analytiikkayritys Kaito Insightsille monikulttuurisuus on itsestäänselvyys.

Lue artikkeli
Avoimuus ja rohkeus ovat monikulttuurisen työyhteisön kulmakiviä

Prisma Kirkkonummen käytävillä voi kuulla iloista puheensorinaa suomen ja ruotsin lisäksi esimerkiksi venäjäksi, kosovoksi tai viroksi.

Lue artikkeli
Gold&Greenin innovaatiojohtaja Maija Itkonen: Kansainväliset rekrytoinnit ovat olleet meille valtavan arvokkaita

Globaalit osaajat ovat edistäneet kansainvälistyvän ruokateknologiayrityksen matkaa valtavin harppauksin.

Lue artikkeli