Kaito Insightsin toimitusjohtaja Saku Sell.

Kaito Insightsin toimitusjohtaja Saku Sell: Monikulttuurisuus tuo sykettä arkeen

Voimakkaasti kasvavalle, globaalien yritysten kanssa töitä tekevälle analytiikkayritys Kaito Insightsille monikulttuurisuus on itsestäänselvyys.

– Monikulttuurisuus tuo energisyyttä, vilkkautta ja sykettä arkeen, kun ympärillä on erilaisia ihmisiä. Toimimme globaalissa ympäristössä ja siltä se tuntuu myös toimistolla. Uskon, että kaikki työntekijämme kokevat tämän ainoastaan rikkautena, Kaito Insightsin toimitusjohtaja Saku Sell sanoo.

Noin 50 asiantuntijaa työllistävässä Kaitossa virallinen työkieli on englanti. – Talon sisällä käymme kaikki keskustelut englanniksi, mikä auttaa niissä asiakkuuksissa, joissa kielenä on englanti. Kieli paranee ja alan sanastot ovat kaikilla hallussa. Erilaiset taustat auttavat myös niissä tilanteissa, kun olemme esimerkiksi ratkomassa jonkin ison suomalaisen, globaalisti toimivan yrityksen ongelmia.

Meillä on aina tarjolla erilaisia tulokulmia haasteeseen. 


Kaito on perustettu vuonna 2013 ja se fuusioitui toisen yrityksen kanssa noin puolitoista vuotta sitten. Ennen fuusiota yritysten taustat olivat erilaiset: toisessa oli töissä vain suomea puhuvia suomalaisia, toinen oli monikulttuurinen. Nyt Kaitossa työskentelee yhdeksän eri kansalaisuutta. Työntekijöitä on Suomen lisäksi niin Brasiliasta, Virosta, Filippiineiltä kuin Australiastakin. 

Tavoitteemme on olla data-analytiikkamarkkinan ajatusjohtaja.

Se vaatii proaktiivisia ihmisiä, jotka puhuvat erilaisilla estradeilla ja tuottavat paljon sisältöä. Tämä on osin persoona, mutta osin myös kansallisuuskysymys. Siinä missä suomalaiset eivät välttämättä ole niin puheliaita niin etenkin Etelä-Amerikasta tulevat ihmiset taas ovat. Organisaatiomme on itseohjautuva, mikä taas vaatii avointa ja jatkuvaa viestintää. Kansallinen perimä vaikuttaa paljon myös siihen, miten ihmiset viestivät.


Sellin kokemuksen mukaan
monikulttuurisuuden suurin haaste liittyy rekrytointiin.

– Teemme asiantuntijabisnestä, jossa kaikki on henkilökeskeistä, yksilöbisnestä. Jokaisen rekrytoinnin täytyy onnistua. Me haemme aina senioriteettia. Ihmisillä täytyy olla kyky käydä erittäinkin tiivistä keskustelua asiakkaiden kanssa. Rekrytointimarkkina on kilpailtu ja siksi meidän täytyy mennä Suomen rajojen ulkopuolellekin. 

Saku Sellin vinkit ulkomailta
asiantuntijoita etsiville yrityksille

Me olemme tähän asti löytäneet uusia työntekijöitä omien verkostojen ja tuttujen kautta.


Olen kuitenkin huomannut, että yrityksen täytyy rekrytointivaiheessa rehellisesti kertoa

  • mitä työnantaja voi tarjota,
  • millaisia työtovereita talossa on,
  • millainen työkulttuuri on ja niin edelleen.

Kannattaa myös muistaa, että ulkomailta ihmisen rekrytoiminen tarkoittaa välillä koko perheen tuomista mukana. Silloin erilaiset relokaatiopalvelut helpottavat rekrytointia, niitä kannattaa hyödyntää, Sell sanoo.


 

Lue myös:

Menestyvä Monikulttuurinen Yritys: Kansainvälisen jo maassa olevan osaamisen hyödyntäminen voi olla ratkaisu työvoimapulaan – opiskelijat

Menestyvä monikulttuurinen yritys: Monimuotoinen työyhteisö voi viedä yrityksen aivan uudelle tasolle

Menestyvä monikulttuurinen yritys: Monikulttuurinen työyhteisö parantaa asiakastyytyväisyyttä

Työyhteisön monimuotoisuus yritysten menestystekijänä

Lue myös

Turvallisuus-teema kiinnosti Espoon syysseminaarissa

Espoon perinteisessä syysseminaarissa Metropolian auditoriossa Karakalliossa pureuduttiin tällä kertaa turvallisuus-teemaan. Aihe oli ajankohtainen ja myös kiinnostava, sillä...

Avoimuus ja rohkeus ovat monikulttuurisen työyhteisön kulmakiviä

Yksi heistä on Lähi-idästä Kirkkonummelle tullut Arash Kamanghir, joka on viihtynyt Prisman myyjänä jo 15...

Strategia arkeen OKR-mallilla -teoksen toinen kirjoittaja Henri Sora YLEn radiohaastattelussa

Maailmalla OKR-mallia on hyödynnetty jo monissa menestyvissä organisaatioissa pitkään, ja nyt...