Artikkelikuva

Mielenkiintoinen työ innostaa

Anne Latvasalo työskentelee Helsingin seudun kauppakamarin markkinoinnissa. Paikka aukesi hänelle vähän kuin sattumalta.

Anne Latvasalo ei ollut ajatellut uraa kauppakamarilla, kun hänen ystävänsä vinkkasi vapautuvasta tehtävästä. Anne tutustui kauppakamariin tarkemmin – ja sai huomata, että talo on täynnä mielenkiintoisia ja monipuolisia työtehtäviä.

– Tartuin tilaisuuteen ja nyt olen työskennellyt kauppakamarilla jo 13 vuotta erilaisissa tehtävissä, Anne Latvasalo muistelee.

Anne työskenteli pari ensimmäistä vuotta kauppakamarin Vantaan toimistolla. Hän järjesti monenlaisia yritystapahtumia eri sidosryhmien kanssa ja osallistui jäsenhankintaan. 

– Tuin samalla markkinointitiimiä ja lopulta siirryin kokonaan markkinointiin. Vuosien varrella moni asia on muuttunut; tuotteiden ja palveluiden määrä on kasvanut valtavasti. Lisäksi digitaalisuus on avannut paljon uusia mahdollisuuksia ja toimintatapoja, Latvasalo kertoo.

Monipuolisten asiantuntijoiden joukko

Tämänhetkisessä työssä Anne tekee kauppakamaria tunnetuksi monin tavoin. Hän markkinoi kauppakamarin koulutuksia ja muita palveluja lähinnä digitaalisesti.

– Teen tiivistä yhteistyötä eri asiantuntijoidemme kanssa. Suunnittelemme ja kehitämme tuotteitamme ja palveluitamme yhdessä sekä ulkopuolisten asiantuntijoiden avulla. Analytiikka ohjaa tekemisiämme yhä tarkemmin. Tilanteet muuttuvat nopeasti, joten ketteryys on tärkeää. Haastavistakin tilanteista selviämme toistemme avulla ja huumoria viljellen. Onnekseni työkaverit ovat mahtavia, Anne kiittelee.

Kauppakamari on monipuolinen palvelujen tarjoaja ja koko henkilöstö toimii aidosti asiakkaan parhaaksi.

– Jäsenemme saavat meiltä varmasti ajankohtaista tietoa ja osaamista itselleen sopivalla tavalla. Kuuntelemme herkällä korvalla asiakkaiden toiveita, ja pyrimme vastaamaan niihin mahdollisimman hyvin. Tästä viimeisimpänä esimerkkinä on digitaalinen koulutuspalvelu  KoulutusOnline, jossa on n. 250 kauppakamarin koulutusta, Anne kertoo.

Jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä

Annen mielestä parasta hänen työssään on oman osaamisen jatkuva kehittäminen.  

– On tärkeää huolehtia osaamisestaan jatkuvasti. Olen luonteeltani tekijä, joten on palkitsevaa nähdä työn tulos monesti nopeastikin. On myös hienoa, että olen päässyt kasvamaan ja kehittymään tehtävässäni koko ajan.

Kauppakamari kannustaa työntekijöitään kouluttautumaan jatkuvasti.

– Osallistun kauppakamarin omiin koulutuksiin 4-6 kertaa vuodessa ja muiden tahojen järjestämiin koulutuksiin tilanteen ja tarpeen mukaan – myös jatkossa, Anne Latvasalo summaa.

Lue myös

Uusi Kauppakamarilehti tarjoilee keinoja osaajapulan ratkaisemiseen

Kauppakamarilehden ilme uudistui ja samalla teimme lehdestä entistä saavutettavamman. Nyt voit myös kuunnella lehden artikkelit.

Neuvontapalvelut: Toimeksiantajan velvollisuudet ja ulkomaalaiset työntekijät

Ulkomaalaislaissa säädetään työnantajan velvollisuuksista ulkomaalaisia työntekijöitä palkattaessa. Laissa asetetaan lisäksi velvollisuuksia toimeksiantajalle.

Neuvontapalvelut: Muistettavaa tuotannollis-taloudellisesta irtisanomismenettelystä

Tuotannollisin ja taloudellisin perustein tehtäviin irtisanomisiin liittyy monenlaisia menettelysäännöksiä, jotka työnantajan tulee muistaa.