Aurinkopaneelit asennettu talon katolle, vastuullisuus ja hiilineutralius etenee.

Miten energiatehokkuutta voi parantaa energiakriisin aikana?

Tiesitkö, että energiatehokkuuden avulla voidaan vähentää lämpöenergian kulutusta jopa 21 prosenttia, sähkönkulutusta 13 prosenttia ja vedenkäyttöä 5 prosenttia? Yrityksillä on mahdollisuus saada tukea energiaremontteihin ja vihreään siirtymään.

”Energiakatselmusten kysyntä on noussut nyt selvästi. Yrityksillä, jotka haluaisivat saada energiakatselmukset vielä ennen lämmityskautta, on jo kiire. Joka tapauksessa energiakatselmus kannattaa tilata nyt ja laittaa energiaremontin suunnittelu alulle, vaikka kaikkia tehokkuustoimia ei ehtisi toteuttaa enää tämän talven aikana. Usein katselmuksessa löydetään ns. helppoja säästötoimenpiteitä, jotka voidaan toteuttaa jo katselmuksen aikana tai välittömästi sen jälkeen.”, Motivan johtava asiantuntija Harri Heinaro sanoo. 

Energiatehokkuuden parantaminen alkaa energiakatselmuksella. Energiakatselmuksien toteutukseen pk-yritysten on mahdollista saada tukea 40-50 % katselmuksen kustannuksista. 

Yritykset voivat myös liittyä energiatehokkuussopimukseen. Sopimukseen liittyneet yritykset sitoutuvat muun muassa toteuttamaan kustannustehokkaita energiansäästötoimenpiteitä ja raportoimaan energiankulutuksestaan sekä tehdyistä energiansäästötoimista. 
 
Sopimukseen liittyneet yritykset voivat saada valtiolta tukea energiansäästöä ja energiatehokkuutta edistäviin investointeihin. Tukea on myös saatavilla uusiutuvan energian käytön vaatimiin investointeihin. 

Joillekin yrityksille voi olla hyödyllistä tehdä suppeampi energiakatselmus eli täsmäkatselmus. Täsmäkatselmuksessa selvitetään ja analysoidaan vain valitun osa-alueen energiankäyttöä. 

Kaikissa katselmuksissa tähdätään energiatehokkuuden parantamiseen, energiansäästöön, uusiutuvan energian käytön kasvattamiseen tai vähähiilisyyden saavuttamiseen.


Miten aurinkopaneeleita ja vihreän siirtymän vaatimia laitteita on saatavissa energiakriisin ja komponenttipulan aikana? Olemme ottaneet asiasta selvää. Tervetuloa #KestäväKasvu Miten vihreä siirtymä tehdään energiakriisin aikana -tilaisuuteemme 28.10.2022

Ohjelma:

Aamukahvit 9.15 – 9.30

Tilaisuuden avaus
Outi Toivanen-Visti, vastuullisuusasiantuntija, Helsingin seudun kauppakamari

Vihreän siirtymän pullonkaulat
Atte Harjanne, kansanedustaja (vihr.)

Miten energiatehokkuutta parannetaan energiakriisin aikana?
Marko Rouvinen, myynti- ja markkinointijohtaja, Consti Oyj

Tuulivoiman monipuoliset hyödyt yrityksille ja Suomelle 
Annina Alasaari, asiantuntija, Energiateollisuus ry 

Riittääkö aurinkopaneeleita Kiinasta Suomeen kuumenneilta markkinoilta?
Lauri Tammi, CEO, Mingle Advisors, FinCham Shanghai

Energiakriisin vaikutukset yrityksiin
Teppo Säkkinen, Elinkeino- ja ilmastoasiantuntija, Keskuskauppakamari

Q&A
Yleisön ja juontajan kysymyksiä esiintyjille

ILMOITTAUDU TAPAHTUMAAN TÄSTÄ

Lue myös

Loman siirtyminen sairausloman vuoksi

Lomakauden alkaessa on hyvä muistuttaa mieleen, miten loman siirtäminen tapahtuu, jos työntekijä sairastuu ennen loman alkamista tai loman aikana.

Suomalaisen yrityksen kyberturvallisuus Ukrainan sodan varjossa

Kun organisaatiot pohtivat kyberturvallisuuttaan Ukrainan sodan aikana, on myös yksittäisten ihmisten hyvä varmistaa säännöllisesti, että...

Lomakausi lähenee

Vuosilomalain perusteella työntekijä ansaitsee lomanmääräytymisvuoden 1.4.–31.3. aikana vuosilomaa joko 2 tai 2,5 arkipäivää jokaista täyttä lomanmääräytymiskuukautta kohden....