Aurinkopaneelit asennettu talon katolle, vastuullisuus ja hiilineutralius etenee.

Miten energiatehokkuutta voi parantaa energiakriisin aikana?

Tiesitkö, että energiatehokkuuden avulla voidaan vähentää lämpöenergian kulutusta jopa 21 prosenttia, sähkönkulutusta 13 prosenttia ja vedenkäyttöä 5 prosenttia? Yrityksillä on mahdollisuus saada tukea energiaremontteihin ja vihreään siirtymään.

”Energiakatselmusten kysyntä on noussut nyt selvästi. Yrityksillä, jotka haluaisivat saada energiakatselmukset vielä ennen lämmityskautta, on jo kiire. Joka tapauksessa energiakatselmus kannattaa tilata nyt ja laittaa energiaremontin suunnittelu alulle, vaikka kaikkia tehokkuustoimia ei ehtisi toteuttaa enää tämän talven aikana. Usein katselmuksessa löydetään ns. helppoja säästötoimenpiteitä, jotka voidaan toteuttaa jo katselmuksen aikana tai välittömästi sen jälkeen.”, Motivan johtava asiantuntija Harri Heinaro sanoo. 

Energiatehokkuuden parantaminen alkaa energiakatselmuksella. Energiakatselmuksien toteutukseen pk-yritysten on mahdollista saada tukea 40-50 % katselmuksen kustannuksista. 

Yritykset voivat myös liittyä energiatehokkuussopimukseen. Sopimukseen liittyneet yritykset sitoutuvat muun muassa toteuttamaan kustannustehokkaita energiansäästötoimenpiteitä ja raportoimaan energiankulutuksestaan sekä tehdyistä energiansäästötoimista. 
 
Sopimukseen liittyneet yritykset voivat saada valtiolta tukea energiansäästöä ja energiatehokkuutta edistäviin investointeihin. Tukea on myös saatavilla uusiutuvan energian käytön vaatimiin investointeihin. 

Joillekin yrityksille voi olla hyödyllistä tehdä suppeampi energiakatselmus eli täsmäkatselmus. Täsmäkatselmuksessa selvitetään ja analysoidaan vain valitun osa-alueen energiankäyttöä. 

Kaikissa katselmuksissa tähdätään energiatehokkuuden parantamiseen, energiansäästöön, uusiutuvan energian käytön kasvattamiseen tai vähähiilisyyden saavuttamiseen.


Miten aurinkopaneeleita ja vihreän siirtymän vaatimia laitteita on saatavissa energiakriisin ja komponenttipulan aikana? Olemme ottaneet asiasta selvää. Tervetuloa #KestäväKasvu Miten vihreä siirtymä tehdään energiakriisin aikana -tilaisuuteemme 28.10.2022

Ohjelma:

Aamukahvit 9.15 – 9.30

Tilaisuuden avaus
Outi Toivanen-Visti, vastuullisuusasiantuntija, Helsingin seudun kauppakamari

Vihreän siirtymän pullonkaulat
Atte Harjanne, kansanedustaja (vihr.)

Miten energiatehokkuutta parannetaan energiakriisin aikana?
Marko Rouvinen, myynti- ja markkinointijohtaja, Consti Oyj

Tuulivoiman monipuoliset hyödyt yrityksille ja Suomelle 
Annina Alasaari, asiantuntija, Energiateollisuus ry 

Riittääkö aurinkopaneeleita Kiinasta Suomeen kuumenneilta markkinoilta?
Lauri Tammi, CEO, Mingle Advisors, FinCham Shanghai

Energiakriisin vaikutukset yrityksiin
Teppo Säkkinen, Elinkeino- ja ilmastoasiantuntija, Keskuskauppakamari

Q&A
Yleisön ja juontajan kysymyksiä esiintyjille

ILMOITTAUDU TAPAHTUMAAN TÄSTÄ

Lue myös

Pk-yrityksille 10 000 euron avustus energiansäästöön tähtääviin toimenpiteisiin

EENergy on EU:n rahoittama hanke, joka myöntää yhteensä 900+ kpl 10 000 euron avustuksia eri...

Kestävän kasvun tietoiskut -sarja

Helsingin seudun kauppakamari ja Enterprise Europe Network on järjestänyt tietoiskuja loka-marraskuun aikana jo kolme webinaarien muodossa ja joulukuun 16. päivä on luvassa sarjalle jatkoa.

Espoon syysseminaarissa katsottiin jo energiakriisin jälkeiseen aikaan

Tulisipa lauha ja tuulinen talvi. Siinä toive, joka todennäköisesti oli lähes jokaisen Karakallion kampuksen auditorioon...