Maahanmuuttajataustainen voi päästä työssä alkuun vajaallakin kielitaidolla, sanovat Taloustaivaan Anneli Rosenberg (takana vasemmalla), Zahra Alijani (oikealla) ja Yen Tran (edessä). Kauppakamarin Johanna Larssonin (takana keskellä) mielestä tämä pätee moneen muuhunkin yritykseen.

Miten yritykset taklaavat kielitaitovaatimusta kansainvälisissä rekrytoinneissa? Lue uusi Kauppakamarilehti

Tänään ilmestyneessä Kauppakamarilehdessä kansainvälisiä osaajia rekrytoineet yritykset kertovat, miten he ovat tukeneet maahanmuuttajataustaisten työntekijöidensä kieliopintoja. Lisäksi saamme ajankohtaisia vinkkejä yrityksen turvallisuuden kohentamiseksi ja tutustumme myös 50 vuotta täyttäneen Vantaan kaupungin uuteen johtajaan Pekka Timoseen. Lehden teemana on turvallisuus ja vastuullisuus.

Vuoden ensimmäisessä Kauppakamarilehdessä aiheina ovat muun muassa

Suomen kieli karttuu vauhdilla työn ohessa

Maahanmuuttajataustaiset työntekijät oppivat hyvin suomea, kun työpaikalla kannustetaan ja annetaan kielen oppimiseen mahdollisuus. Kolme yritystä kertoo, miksi kieliopintojen tukeminen kannattaa.

Voiko aseisiin sijoittaa vastuullisesti?

Suhtautuminen puolustusalaan puhuttaa myös suomalaisia sijoituspiirejä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan muutti suhtautumista myönteisempään suuntaan.

Vastuullisuus on jo valtavirtaa

Taakse ovat jääneet ajat, jolloin vastuullisuus nähtiin vain lisääntyvänä sääntelyn tuottamana rasitteena. Ohi on jo sekin vaihe, jolloin vastuullisuudessa olisi kyse vain yrityksen paremmasta menestyksestä markkinoilla. Vastuullisuudesta onkin tullut valtavirtaa. Jatkossa vastuullisuus on vaade, kun Euroopan unionin kestävyysraportointidirektiivi tuli voimaan, kirjoittaa Helsingin seudun kauppakamarin toimitusjohtaja Pia Pakarinen.

Kaupunginjohtaja Pekka Timonen: Vantaalla ennätysmäärä uusia yrityksiä

Huippuluokan teknologiaa, hyvät liikenneyhteydet ja koulutettua työvoimaa. Vantaa tarjoaa yrityksille enemmän kuin mielikuvat kaupungista antavat ymmärtää, sanoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Lue koko Kauppakamarilehti tästä

Kuva: Matti Remes

Lue myös

Päivitetty 29.2.2024: Ukrainan sodan vaikutukset yrityksiin

Olemme koonneet pakotteisiin liittyvää tietoa, tietolähteitä ja toimintaohjeita tähän artikkeliin. Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan ja...

Vientijohtajakysely: Suomalaisyritykset poistuneet lähes kokonaan Venäjältä – yritykset yhä tietoisempia pakotteiden kiertämisyrityksistä

Suomalaisyritykset ovat reilussa puolessatoista vuodessa vetäytyneet Venäjältä lähes kokonaan. Kauppakamarien tuoreen...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...