Artikkelikuva

Puola – Itäisen Euroopan kasvuveturi

38 miljoonan asukkaan Puola on ollut yksi viime vuosikymmenen nopeimmin kasvaneista talouksista Euroopan unionissa. Puolan talous ja infra ovat modernisoituneet. Suurtyöttömyys on vaihtunut työvoimapulaksi, jota on saapunut helpottamaan yli miljoona ukrainalaista.

Puola on sekä iso ja nykyään myös hyvin ostovoimainen kotimarkkina että vahva vientimarkkina. Sitä tukevat muun muassa seuraavat alat: valmistava teollisuus, ruoka/maatalous, logistiikka, IT, liiketoimintaprosessien ulkoistus. Puolan bruttokansantuotteen odotetaan kasvavan lähivuosinakin 3–5 prosentin tahdissa. Tähän kasvumahdollisuuteen toivomme myös suomalaisten yritysten tarttuvan!

Puolassa toimii yli 500 suomalaista yritystä. Näistä yli 50:llä on maassa omaa tuotantoa, ja tytäryhtiöitäkin on yli 200:lla yrityksellä. Ruotsalaiset ja tanskalaiset yritykset ovat investoineet huomattavasti suomalaisia enemmän Puolaan. Puola on houkutteleva markkina, mutta kilpailu on kovaa.

Enterprise Europe Network, Suomi-Keskisen Itäeuroopan maiden kauppayhdistys ja Helsingin seudun kauppakamari järjestivät yhteistyössä Puolalais-Skandinaavisen kauppakamarin (SPCC) kanssa 19.5. webinaarin, jossa käytiin läpi Puolan markkinoille etabloitumista ja käytännön vinkkejä kirjanpidon (Bilans), rekrytoinnin (Spondeo) ja lakiasioiden (Ecovis) näkökulmasta. Lisäksi ohjelmassa oli SPCC:n esittely ja esimerkkinä onnistuneesta market entry -case study:stä Nordics and Poland, Geobear Global.

Tilaisuuden puhujilla on vuosien kokemus suomalaisten yritysten avustamisesta Puolan-markkinoilla. Tilaisuuden materiaali.


Tuomas Asunmaa

Puolalais-Skandinaavinen (Finnish Trade Guild – National Section of SPCC)

Spondeo


Lue myös

GA Telesis: Monimuotoinen työyhteisö kääntyy kilpailuvaltiksi

Lentomoottoreita Helsinki-Vantaalla korjaava GA Telesis toimii kansainvälisellä erikoisalalla, jossa eri etnisistä taustoista tulevat työntekijät ovat yritykselle kilpailuvaltti.

Mitä markkinamahdollisuuksia Puola, Tšekki, Slovakia ja Unkari tarjoavat suomalaisille yrityksille?

Tšekin bruttokansantuote on noin puolet ja Slovakian yksi kolmasosa Suomen bruttokansan­tuotteesta....

Vaurastuva Puola tarjoaa kasvumahdollisuuksia suomalaisille yrityksille

Puola houkuttelee ulkomaisia investointeja Puola imee isoja ulkomaisia investointeja useilla sektoreilla. Muun muassa LG, PwC,...