Artikkelikuva

Tekoälyn käyttö liiketoiminnassa kiinnostaa helsinkiläisiä yrityksiä

Yrityksillä on kiinnostusta tekoälyn käyttöönottoon, vaikka sen aktiivinen hyödyntäminen jokapäiväisessä liiketoiminnassa on vielä pientä, selviää Helsingin seudun kauppakamarin kyselystä pilvipalveluiden ja tekoälyn hyödyntämisestä yrityksissä.

Helsingin seudun kauppakamarin ja Business Collegen yhdessä tekemän selvityksen perusteella ilmenee, että yrityksillä on käytössään erilaisia pilvipalveluita yrityksen sisäisissä palveluissa, esimerkiksi taloushallinnossa, myynnissä ja tietojenhallinnassa.

Kyselyn mukaan tekoälyn hyödyntäminen ei ole yrityksissä vielä kovin laajaa, sillä noin kuusikymmentä prosenttia vastaajista ilmoitti, ettei tekoälyä vielä hyödynnetä liiketoiminnassa ja sen kehittämisessä. Vastauksissa taloushallinto ja markkinointi nousivat esille alueina, joissa tekoälyä hyödynnetään hieman useammin osana palveluratkaisua. Luvuista huolimatta kiinnostusta tekoälyn hyödyntämiseen löytyy – vastanneista 83,7 prosenttia käyttäisi kyseistä teknologiaa tulevaisuuden liiketoimissaan ja palveluratkaisuissaan.

Kysely tehtiin alkuvuodesta 2020 ja suunnattiin helsinkiläisille yrityksille. Suurin osa selvitykseen osallistuneista vastaajista edusti pieniä tai keskikokoisia yrityksiä. Kyselyyn vastasi 44 yritystä.

Digital Innovation Hub for Cloud Based Services (DIHUB) on kansainvälinen, Euroopan komission osarahoittama projekti, jossa luodaan viisi Digitaalisten palveluiden palveluhubeja eri puolille Eurooppaa. Palveluhubeissa opiskelijat kehittävät pilviteknologiaan pohjautuvia palveluja yrityksille ja organisaatioille yhdessä asiantuntijoiden ja yritysten kanssa. Opiskelijat saavat erikoiskoulutuksen pilvipohjaisten palvelujen suunnitteluun, kehittämiseen ja tuottamiseen yritysympäristössä (Work-based learning).

Haluatko suunnitella ja kehittää omia pilvipohjaisia tekoälyratkaisuja?

Paikallinen palveluhubi luodaan Helsinki Business Collegen ja Haaga-Helia AMK:n kampukselle. Business College toimii hankkeen vetäjänä ja Helsingin seudun kauppakamari on mukana vauhdittamassa yritysyhteistyötä. Kevään 2020 aikana haemme mukaan yrityksiä, jotka haluavat suunnitella ja kehittää omia pilvipohjaisia tekoälyratkaisuja.

Mikäli haluat lisää tietoa hankkeesta, opiskelijayhteistyöstä, pilottiyrityksenä toimimisesta tai olet muutoin kiinnostunut tulemaan mukaan, ota yhteyttä.

Lisätietoja:

Helsinki Business College:
Harri Hautala p. 044 775 6315,
Helena Miettinen p. 044 77 56 383 ja Jouni Hytönen p. 0407179991

Helsingin seudun kauppakamari:
Riikka Vataja p. 040 5360954

Lue myös

Finnish AI Region EDIH: tekoälyn kärkihanke pk-yrityksille

Finnish AI Region EDIH-hankkeen tavoitteena on nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä....

Toimitusjohtajalta: Tekoälyn käyttö on vielä harvojen harrastus

Kysyimme maaliskuussa Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksiltä, onko tekoäly todellisuudessa jo käytössä yrityksissä. Kyselyyn saatiin yli...

Business Espoon Elinkeinofoorumissa patisteltiin tekoälypolulle

Tekoäly on teollisuuden neljäs vallankumous, kuvaili Business Espoon Elinkeinofoorumin pääpuhuja Nokia-taustainen teknologiavisionääri ja tekoäly-yrittäjä Tero Ojanperä....