Artikkelikuva

Ulkomaalaisen työntekijän rekrytointiin liittyvä työnantajainfo keräsi kiitosta myös striimiin osallistujilta

Maaliskuisena torstaiaamuna Helsingin seudun kauppakamarin koulutustiloissa on alkamassa useampi tapahtuma. Hymyilevät kauppakamarin asiakaspalvelijat ottavat tulijat vastaan ja ohjaavat peremmälle. Tänään yhtenä tilaisuuden aiheena on suosittu työnantajainfo; ”Ulkomaalaisen työntekijän rekrytointi”.

Puheensorina täyttää aamiaistilan, kun tutut ja tuntemattomat vaihtavat kuulumisia. Hyvin alkanutta verkostoitumista on harmittavaa katkaista, mutta tilaisuudet aloitetaan aikataulun mukaan, etteivät striimin välityksellä mukaan saapuvat joudu turhaan odottelemaan. Hieman ennen yhdeksää osallistujia kehotetaankin siirtymään sisälle koulutustiloihin.

Tapahtumia kaiken maailman asioista

Helsingin seudun kauppakamari on aktiivinen tapahtumajärjestäjä. Jäsenille maksuttomia tilaisuuksia järjestetään vuosittain noin sata. Tilaisuuksien aihekirjo on laaja. Tänään vuorossa on työnantajainfo: Ulkomaalaisen työntekijän rekrytoiminen, joka järjestetään osana kauppakamarin Chamber Talent Boost -projektia. Työnantajainfot ovat herättäneet valtakunnallista kiinnostusta. Eikä ihme, työvoimapula puhuttaa Suomessa ja ulkomaalaisista työntekijöistä haetaan helpotusta rekrytointiongelmiin.

Tupa on kuulijoita täynnä ja lisäksi striimin äärellä osallistujamäärä on moninkertainen. Vaikka verkostoituminen muiden kanssa on tärkeässä roolissa, on etäosallistumisen suosio lisääntynyt. Siksi kaikki tilaisuudet mahdollisuuksien mukaan striimataan.

Kauppakamarin lakimies Joanna Ahokanto.

Tiukkaa asiaa kansainvälisestä työvoimasta

Helsingin seudun kauppakamarin työoikeusjuristi Joanna Ahokanto aloittaa tilaisuuden tiiviillä tietopaketilla työnantajan velvollisuuksista ulkomaalaisen työntekijän työsuhteessa. Kokemusta työnantajia askarruttavista kysymyksistä on kertynyt, sillä Ahokanto neuvoo päivittäin kauppakamarin jäseniä työoikeuteen ja ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointeihin liittyvissä kysymyksissä.

Jos otatte yhden neuvon täältä mukaan, on se että kysykää aina palkattavalta kolmannen maan kansalaiselta oleskelulupakortti. Edes vero- tai kelakortti eivät kerro työnteko-oikeudesta, Ahokanto painottaa.

Tilaisuuksissa kuullaan usein myös kauppakamarin ulkopuolisia puhujia. Tällä kertaa mukana olivat erityisasiantuntija Tiina Ahonen Eläketurvakeskuksesta kertomassa, mitä tulee ottaa huomioon maksettaessa sosiaaliturvamaksuja. Uudenmaan TE-toimiston asiantuntija Erno Miettinen puolestaan kertoi, missä mennään osapäätöksien suhteen.

Kiitosta ja kysymyksiä myös striimin välityksellä

Kauppakamarin modernit tilat on suunniteltu myös tilaisuuksien striimaamista varten. Striimin välityksellä osallistujat voivat esittää kätevästi kysymyksiä. Myös tässä infossa striimin päässä oli aktiivisia kuuntelijoita, jotka esittivät haastavia kysymyksiä asiantuntijoille.

Tilaisuuden asiantuntijat keräsivät kiitosta ja myös striimin toimivuutta kehuttiin.

– Selkeä esitysmateriaali ja pitäytyminen asiassa. Myös striimin kuva ja ääni välittyivät hyvin. Kiitos kovasti mahdollisuudesta, sanottiin yhdessä tilaisuudesta tulleessa palautteessa.

Muutkin palautteet noudattelivat samaa kaavaa, osallistujilta tulikin toiveita tulevaisuudessa järjestettäviin työnantajainfoihin. Työnantajainfo ei ollut poikkeuksellinen tilaisuus, vaan Helsingin seudun kauppakamarin järjestämät tapahtumat saavat positiivista palautetta niin ajankohtaisuudesta kuin järjestelyistä ja asiantuntemuksesta. Tapahtumia myös kehitetään jatkuvasti, joten palaute on ensisijaisen tärkeätä.

Tilaisuuksissa tavataan!

Lue myös

Suomi tarvitsee metropolipolitiikkaa – MetropoliAreenalla fokuksessa on Helsingin seudun menestys

Helsingin seudun maapinta-ala on vain reilun prosentin koko Suomesta, mutta täällä...

Kolme kysymystä itsenäisyyspäivän palkanmaksuun liittyen

Onko itsenäisyyspäivä aina työntekijän palkallinen vapaapäivä? Itsenäisyyspäivä on ainoa lakiin perustuva palkallinen arkipyhä. Siitä on...