Artikkelikuva

Uudistuksella haetaan apua yritysten tekijäpulaan

Maaliskuussa alkanut kuntakokeilu toi isoja muutoksia pääkaupunkiseudun työllisyyspalveluihin. Myös työnantaja-asiakkaille luvataan laajempia ja osuvampia palveluja. Maan työllisyyspalveluiden muutos on iso, kun työllisyyden kuntakokeiluksi kutsutun uudistuksen myötä yli puolet Suomen työttömistä työnhakijoista siirtyi valtion TE-toimistoista kuntien vastuulle.

Uudellamaalla kahden vuoden kokeiluun osallistuvat Helsinki, Espoo ja Porvoo. Mukana on myös kaksi kahden kunnan muodostamaa kokeilualuetta: Vantaa ja Kerava sekä Hanko ja Raasepori.

– Tavoitteena on parantaa niin työnhakija- kuin työnantaja-asiakkaiden palvelua yhdistämällä valtion ja kuntien resurssit sekä osaaminen, Uudenmaan TE-toimiston palvelujohtaja Minna Helenius sanoo. Entä mitä mieltä uudistuksesta on Helsingin kaupungin työvoimasta ja maahanmuutosta vastaavan yksikön päällikkö Ilkka Haahtela?

Yrityksillä on myös mahdollista saada tukea työttömän työnhakijan palkkaamiseen Espoo-lisän muodossa, Espoon kaupungin työllisyyspalvelujen päällikkö Hilla-Maaria Sipilä kertoo. Entä miten Vantaan kaupungin työllisyyspalveluiden johtaja Susanna Taipale-Vuorinen ottaa uudistuksen vastaan?

Porvoon kuntakokeilun hankepäällikkö Anne Wetterstrand on odottanut innolla uudistusta, jonka aloittaminen viivästyi koronatilanteen vuoksi.

Lue myös

Mielipidekirjoitus: Julkiset työllisyyspalvelut siirtyvät kunnille – mikä muuttuu vai muuttuuko mikään?

Uudistukselle on tarvetta, sillä osaavan työvoiman saatavuuteen liittyvät ongelmat ovat kroonistuneet....

Business Vantaa auttaa yrityksiä tiedon ja palvelujen löytämisessä

Tavoitteena on menestyvä Vantaa, jossa yritykset kukoistavat ja kehittyvät. – Helsingin seudun kauppakamarin Vantaan alueyksikön...

Kauppakamarilehti: Kaiken keskiössä on osaamisen kehittäminen

Tänään ilmestyneen Helsingin seudun kauppakamarin Kauppakamarilehden teemana on osaava työvoima. Aiheeseen tartutaan kuntakokeilujen, Ennakointikamarin ja työperäisen maahanmuuton kautta.