Kaunis valaistu rakennus Saksassa ja sininen taivas.

Uusia mahdollisuuksia – suomalaisyritykset voivat hyödyntää Saksan vientiverkostoa

Saksalais-Suomalainen Kauppakamari (AHK Finnland) auttaa suomalaisia yrityksiä pääsemään Saksan markkinoille ja vastaavasti saksalaisyrityksiä Suomen markkinoille.

Sen palvelut kattavat kaiken yrityskohtaisesti räätälöidyistä markkina-analyyseista kattaviin Go-To-Market-hankkeisiin ja yrityksen perustamiseen Saksassa. Vuodesta 2017 lähtien se on myös avannut ovet Saksan ulkomailla sijaitsevien kauppakamarien (AHK-verkosto) laajaan verkostoon.

Globaali verkosto suomalaisyritysten käytettävissä

Saksan kauppakamarit toimivat yli 90:ssä maassa, ja tämä verkosto – palveluineen – on myös suomalaisyritysten käytettävissä! Kansainvälistyvän yrityksen kannattaakin tutustua verkoston tarjoamiin mahdollisuuksiin, ja useat suomalaisyritykset ovat jo päässeet menestyksekkäästi uusille kansainvälisille markkinoille. Paikalliset AHK:t auttavat liiketoiminta- ja markkinakysymysten lisäksi myös kieli- ja kulttuurierojen ymmärtämisessä ja ylittämisessä.

Finncham: Lisätietoa Saksan vientiverkosto -palvelusta


Enterprise Europe Network

Helsingin seudun kauppakamari kuuluu Euroopan komission alaiseen yritystukiverkostoon
Enterprise Europe Networkiin.

Keskuskauppakamari: KV-asiat ajankohtaista -raportti 2/2022

EU:n pitää aktivoitua kauppapoliittisessa vaikuttamisessaan ja sen on ajettava voimakkaammin transatlanttisen kumppanuuden konkreettista vahvistamista. EU:n on pidettävä huolta, ettei Yhdysvallat luo säädöksiä, jotka aiheuttavat uusia kaupanesteistä eurooppalaisille kumppaneille ja yrityksille. Transatlanttinen blokki ei saa heikentää itseään kasvattamalla sisäistä kilpailua, sanoo Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka tiedotteessaan.

Lue lisää

Voit lukea tästä KV-asiat ajankohtaista raportin 2/2022

 

Lue myös

Suomi tarvitsee metropolipolitiikkaa – MetropoliAreenalla fokuksessa on Helsingin seudun menestys

Helsingin seudun maapinta-ala on vain reilun prosentin koko Suomesta, mutta täällä...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Afrikka – toimintaympäristö ja markkinamahdollisuudet

Kuten strategiassakin todetaan, markkina ei ole helppo, mutta se tarjoaa suuria mahdollisuuksia. Kohtaamalla haasteet yhteistyössä yritysten, julkishallinnon,...