Itämaisen näköinen rakennus Vietnamissa

Vietnam tarjoaa lukuisia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille

Kaakkois-Aasian maat ovat edelleen huonosti tunnettuja markkina-alueita suomalaisten yritysten keskuudessa. Liiketoiminnan vaikeutuessa Kiinassa ja estyessä Venäjällä monien suomalaisten yritysten kannattaisi kääntää katseet kohti Kaakkois-Aasian markkinoita, jotka muodostavat yli 600 miljoonan asukkaan ja maailman nopeimmin kasvavan talousalueen.

Yksi Kaakkois-Aasian suurimmista ja nopeimmin kasvavista markkinoista on Vietnam, jonka talous on toipunut hyvin pandemian jälkeen, ja jonka kanssa EU on hiljattain tehnyt kattavan vapaakauppasopimuksen.

Yksi Vietnamin potentiaalisista aloista on energia- ja luonnonvarasektori mukaan lukien alaan liittyvät infrastruktuuri, älyratkaisut ja jätteiden käsittely. Toinen on IT-ala, jonka arvioidaan kasvavan lähivuosina 10–15 % vuosivauhtia. Ohjelmistokehitys ja -palvelut ovat myös suuri mahdollisuus. Vietnamin hallitus on lanseerannut kansalaisten elintason kohentamiseen tähtäävän digitalisaatio-ohjelman, joka kattaa hallinnon, talouden ja yhteiskunnan toiminnot. Kolmantena vietnamilaiset janoavat edistyksellisiä ja laadukkaita koulutusratkaisuja ja varhaiskasvatusosaamista. Opettajien koulutussysteemi kiinnostaa vietnamilaisia.

Lue lisää: Vietnam – yksi Kaakkois-Aasian nopeimmin kasvavista maista tarjoaa lukuisia liiketoimintamahdollisuuksia suomalaisille yrityksille

Lue myös

Mitä markkinamahdollisuuksia Puola, Tšekki, Slovakia ja Unkari tarjoavat suomalaisille yrityksille?

Tšekin bruttokansantuote on noin puolet ja Slovakian yksi kolmasosa Suomen bruttokansan­tuotteesta....

Liiketoimintamahdollisuuksia Latinalaisesta Amerikasta

Brasilia – mahdollisuuksien maa Brasilia on maailman kahdeksanneksi suurin talous, ja pinta-alaltaan ja asukasluvultaan se on maailman...

Afrikka – mahdollisuudet ja haasteet 2020 ja sen jälkeen

Afrikka, joka on maapallon toiseksi suurin ja toiseksi väkirikkain manner, on seuraava kasvumarkkina. Suomen maine on hyvä kaikkialla Afrikassa.