Mika Olli on Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntija neuvontapalveluista.

Viikon kysymys: Miten laskutamme asiakasta, pitääkö viranomaismaksut eritellä, vai sisältyvätkö ne palveluveloitukseemme?

Myymme asiakkaallemme projektin suunnittelu- ja kehityspalveluja, sekä tarvittaessa hankimme erilaisiin projekteihin kohdistuvia asiantuntijalausuntoja. Olemme asiakkaan puolesta yhteydessä myös viranomaisiin ja maksamme asiakasprojektiin liittyviä viranomaismaksuja. Yhteydenpitoon liittyy myös neuvottelu- ja kokouskuluja.

Omaan palvelumyyntiinne sisältyvät erilaiset neuvottelut ja kokoukset sekä näihin liittyvät kustannukset, samoin kuin asiantuntijalausunnot kustannuksineen ovat osa verollista liiketoimintaanne ja laskutatte nämä verollisena.

Viranomaisille asiakkaan puolesta ja nimissä asiakkaan lukuun tapahtuvat viranomaismaksut käsitellään arvonlisäverottomana läpikulkueränä eikä niihin voi lisätä katetta. Arvonlisäveroton läpikulkuerä eroaa kulujen edelleen laskutuksesta siten, että kun on kyse läpikulkuerästä, ovat sekä alkuperäinen myyjä että lopullinen ostaja tietoisia siitä, kuka on hyödykkeen todellinen myyjä ja ostaja. Sopimus on tällöin tehty alkuperäisen myyjän ja lopullisen ostajan kesken. Myös maksuvelvollisuus on lopullisella ostajalla, ei kulujen ensimmäisellä maksajalla.

Mika Olli
veroasiantuntija
Neuvontapalvelut
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa juristimme ja muut asiantuntijamme vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin.

Lähetä kysymyksesi

Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme olipa kyseessä sitten henkilöstö- tai palkkakysymys, verotus- tai kirjanpitoasia >>

Asiantuntijatiimimme auttaa sinua eteenpäin.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Viikon kysymys: Pitääkö työsopimukset tehdä uudestaan, kun tytäryhtiö sulautetaan emoyhtiöön?

Kyseessä on emoyhtiö (Oy) sekä tytäryhtiö (Oy). Tytäryhtiö sulautetaan emoyhtiöön ja...

Viikon kysymys: hiilinielu ja kirjanpito

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Viikon kysymys: vuokralaisen sähkölaskun verokanta

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.