Artikkelikuva

Viikon kysymys: vuokralaisen sähkölaskun verokanta

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kysymys

Laskutamme vuokralaiselta erikseen sähkön kulutuksesta. Alkuvuoden 2023 kulutuksen tammi-maaliskuulta laskutamme kesäkuussa 2023. Mitä verokantaa laskussa käytetään?

Vastaus

Laskutetaan alennetulla verokannalla 10%. Väliaikainen muutos arvonlisäverolakiin sähkön myynnin verokannan alentamisesta 24%:sta 10%:iin on voimassa 1.12.2022-30.4.2023.


Mika Olli
veroasiantuntija
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Neuvontapalvelut: Arvonlisäverokantaa ja vakuutusmaksuverokantaa esitetään korotettavaksi

Valtiovarainministeriö lähetti lakiluonnokset lausuntokierrokselle maanantaina 29. huhtikuuta. Lausuntoaika päättyy perjantaina 17....

Sähkökatkosta voi koitua kallis jälkilasku

Ei vara venettä kaada, muistuttaa vanha kansanviisaus. Se tuntui olevan pätevä yleisohje myös Helsingin seudun kauppakamarin webinaarissa...

Joko nyt pääsisimme eroon sote-palveluiden piilevästä arvonlisäverosta

Piilevä arvonlisävero rasittaa yksityisten sote-palvelujen tuottajia samaan aikaan kun julkisen puolen palvelun tuottajalla ongelmaa ei ole, mutta olisiko ratkaisu ongelmaan vihdoin mahdollinen.