Maskit työpaikalla ja työmatkaliikenteessä, kuka hankkii ja miten verotetaan.

Voinko vähentää ostamani maskit verotuksessa matkakuluina?

Jos joukkoliikenteseen määrätään maskipakko tai jos maski on välttämätön työssä, kuka hankkii maskit?

Työnantajan hankkimana

Verohallinto linjasi 11.8.2020, että työnantaja voi työtä varten antaa työntekijälle verovapaasti yleisvaarallisen tartuntataudin leviämistä ehkäiseviä suojavälineitä, kuten kasvomaskeja.

Tällaiset työnantajan tarjoamat suojavälineet voidaan rinnastaa työnantajan järjestämään ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, joten verovapauden kannalta ei sillä ole merkitystä, käyttääkö työntekijä suojavälineitä myös muuna aikana, kuten työmatkoilla.

Työntekijän itsensä hankkimana

Jos maski on välttämätön työssä, eikä työantaja tarjoa maskia, vaan työntekijä hankkii maskin itse, voi työntekijä vähentää kulut verotuksessa tulonhankkimiskuluina. Jokaiselle palkansaajalle myönnetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennys, joten ainoastaan sen ylimenevät kulut tarvitsee ilmoittaa.

Jos joukkoliikenteeseen on määrätty maskipakko eikä työnantaja tarjoa maskeja asunnon ja työpaikan välisille matkoille, työntekijä voi ostaa maskit itse. Työntekijä voi siinä tapauksessa vähentää maskit verotuksessa matkakuluina. Kodin ja työpaikan välisissä matkoissa omavastuu on 750 euroa.

Ellei maskipakkoa joukkoliikenteessä ole, ei itse ostettuja maskeja voi vähentää matkakuluina.


Lue myös

Neuvontapalvelut: Yhteenvetoa ja poimintoja yritysverotuksen viimeaikaisista muutoksista

Uuden hallitusohjelman kynnyksellä on hyvä hetki katsoa taaksepäin ja käydä läpi niitä veromuutoksia, joita on tehty edellisellä hallituskaudella.

Sukupolvenvaihdos tuloverotuksessa

Verotettava luovutusvoitto lasketaan siten, että saadusta kauppahinnasta vähennetään myydyn omaisuuden poistamattoman hankintamenon ja voiton hankkimisesta aiheutuneiden menojen,...

Kolme vinkkiä osakeyhtiön veroilmoitukseen vuodelta 2020

Verohallinto on päättänyt pidentää joulukuussa 2020 tilikautensa päättäneiden yhteisöjen ja yhteisetuuksien veroilmoituksen jättöaikaa kuukaudella toukokuun 2021 loppuun saakka.