Maskit työpaikalla ja työmatkaliikenteessä, kuka hankkii ja miten verotetaan.

Voinko vähentää ostamani maskit verotuksessa matkakuluina?

Jos joukkoliikenteseen määrätään maskipakko tai jos maski on välttämätön työssä, kuka hankkii maskit?

Työnantajan hankkimana

Verohallinto linjasi 11.8.2020, että työnantaja voi työtä varten antaa työntekijälle verovapaasti yleisvaarallisen tartuntataudin leviämistä ehkäiseviä suojavälineitä, kuten kasvomaskeja.

Tällaiset työnantajan tarjoamat suojavälineet voidaan rinnastaa työnantajan järjestämään ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon, joten verovapauden kannalta ei sillä ole merkitystä, käyttääkö työntekijä suojavälineitä myös muuna aikana, kuten työmatkoilla.

Työntekijän itsensä hankkimana

Jos maski on välttämätön työssä, eikä työantaja tarjoa maskia, vaan työntekijä hankkii maskin itse, voi työntekijä vähentää kulut verotuksessa tulonhankkimiskuluina. Jokaiselle palkansaajalle myönnetään automaattisesti 750 euron tulonhankkimisvähennys, joten ainoastaan sen ylimenevät kulut tarvitsee ilmoittaa.

Jos joukkoliikenteeseen on määrätty maskipakko eikä työnantaja tarjoa maskeja asunnon ja työpaikan välisille matkoille, työntekijä voi ostaa maskit itse. Työntekijä voi siinä tapauksessa vähentää maskit verotuksessa matkakuluina. Kodin ja työpaikan välisissä matkoissa omavastuu on 750 euroa.

Ellei maskipakkoa joukkoliikenteessä ole, ei itse ostettuja maskeja voi vähentää matkakuluina.


Lue myös

Suomi tarvitsee metropolipolitiikkaa – MetropoliAreenalla fokuksessa on Helsingin seudun menestys

Helsingin seudun maapinta-ala on vain reilun prosentin koko Suomesta, mutta täällä...

Neuvontapalvelut: Rahat jäivät saamatta, mitä verotuksessa tulee huomioida

Yrityksellä voi olla myös rahoituslainoja, joita se ei kykene maksamaan, mistä seuraa lainan myöntäjälle luottotappioita....

Neuvontapalvelut: TKI-toiminnan verovähennyksistä

Tutkimusyhteistyövähennyksen voi tehdä vain lain määritelmän täyttäviltä tutkimus- ja tiedonlevittämisorganisaatioilta ostettujen tutkimus- ja kehittämistoiminnan palvelujen perusteella, kun...