Artikkelikuva

Chambercast: Sujuvuutta ulkomaalaisten osaajien rekrytointiin -osa 2

Tässä kokonaisuuden toisessa jaksossa käsittelyssä ovat mm. kausityöntekijät ja kausityölain muutokset sekä työvoiman hyväksikäytön ehkäisy ja siihen liittyvät lakiuudistukset.

Projektipäällikkö Kristel Stenman-Huuskonen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja asiakkuusjohtaja Harriet Mallenius Maahanmuuttovirastosta ja lakimies Joanna Ahokanto Helsingin seudun kauppakamarista keskustelevat työvoiman maahanmuutosta ja työperusteisista oleskeluluvista kauppakamarin viestintäpäällikkö Tiina Tikanderin kanssa.

Lainsäädäntö, lupamenettelyt ja järjestelmät kehittyvät nyt vauhdilla – mitä käytännön hyötyjä muutoksista on yrityksille? Miten työ ulkomaisen työvoiman hyväksikäytön ehkäisyn ympärillä jatkuu ja minkälaista tukea on tulossa lain toimeenpanolle? Entä, mitä vinkkejä on yrityksille, jotka ovat nyt rekrytoimassa kansainvälisiä osaajia – mitä uudistuvassa tilanteessa voisi nyt erityisesti huomioida?

Apua kansainvälistymiseen ja ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointiin saat kauppakamarin asiantuntijoilta. Tutustu palveluihimme.

Lue myös

Kilpailuetua kansainvälisestä työyhteisöstä 

”Meillä on valtava huoli siitä, miten tässä maassa riittää osaajia ja työntekijöitä ylläpitämään elinvoimaisuutta ja hyvinvointia tulevaisuudessa”,...

Neuvontapalvelut: Osasairauspäiväraha – ja vuodenvaihteen lakimuutokset

Osa-aikaisen työn aloittaminen heti työkyvyttömyyden toteamisen jälkeen on mahdollista vain, jos työnantaja ja työntekijä ovat...

Osaajapula torjutaan maahanmuutolla ja koulutukseen liittyvän sääntelyn keventämisellä

Myös koulutukseen liittyvää sääntelyä on purettava ja annettava järjestelmän ohjautua vahvemmin...