Artikkelikuva

Chambercast: Sujuvuutta ulkomaalaisten osaajien rekrytointiin

Chambercastin uusimmassa jaksossa käsitellään ulkomaalaisten osaajien rekrytointia. Tässä kokonaisuuden ensimmäisessä jaksossa käydään läpi missä juuri nyt TEM:ssä ja Migrissä mennään. Miksi työperäinen maahanmuutto ja sen lainsäädännön kehittäminen on erityisen tärkeää juuri nyt? Mikä on Lupa22-hanke tai kansallinen D-viisumi?

Projektipäällikkö Kristel Stenman-Huuskonen työ- ja elinkeinoministeriöstä ja asiakkuusjohtaja Harriet Mallenius Maahanmuuttovirastosta ja lakimies Joanna Ahokanto Helsingin seudun kauppakamarista keskustelevat työvoiman maahanmuutosta ja työperusteisista oleskeluluvista kauppakamarin viestintäpäällikkö Tiina Tikanderin kanssa. Lainsäädäntö, lupamenettelyt ja järjestelmät kehittyvät nyt vauhdilla – mitä käytännön hyötyjä muutoksista on yrityksille?

Apua kansainvälistymiseen ja ulkomaalaisten työntekijöiden rekrytointiin saat kauppakamarin asiantuntijoilta. Tutustu palveluihimme.

Lue myös

Listasimme kansainvälisen rekrytoinnin palveluja Helsingin seudulla – työnantaja, ota lista talteen!

Onnistu kansainvälisten opiskelijoiden rekrytoinnissa -tapahtumassa esittelimme ratkaisuja rekrytointiin ja työyhteisöön integrointiin....

Kauppakamarikysely: Lähes puolet yrityksistä haluaa lisätä työperäistä maahanmuuttoa

Lähes 60 prosenttia vastanneista kaipaa hallitukselta toimia, joilla Suomessa olevien maahanmuuttajien...

Chambercast: Sujuvuutta ulkomaalaisten osaajien rekrytointiin -osa 2

Tässä kokonaisuuden toisessa jaksossa käsittelyssä ovat mm. kausityöntekijät ja kausityölain muutokset sekä työvoiman hyväksikäytön ehkäisy ja siihen liittyvät lakiuudistukset.