Helsingin seudun kauppakamari vahvistaa yritysten kansainvälistymisosaamista järjestämällä koulutuksia, tilaisuuksia, tapahtumia ja mentorointia. Lisäksi kauppakamari neuvoo muun muassa rahoituksen hakemisessa, rekrytoinnissa ja IP-asioissa.
Kauppakamari myöntää ulkomaankaupan asiakirjoja, kuten Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia ja ATA carnet -tulliasiakirjoja.
Kauppakamarin jäsenenä pääset myös osaksi laajaa kansainvälistä verkostoamme.
Euroopan komission perustama maksuttomia kansainvälistymispalveluita pk-yrityksille tarjoava verkosto Enterprise Europe Network (EEN) tarjoaa:
- Palveluita ulkomaisten yhteistyökumppaneiden kartoittamiseen
- Yleistä laki- ja kansainvälistymisneuvontaa
- IPR-neuvontaa: European IP Helpdesk -palvelut
- EU-rahoitusneuvontaa
- Innovaatioiden kaupallistamiskyvyn analysointi- ja neuvontapalveluita
- Palautepalvelun pk-yrityksille EU:n sisämarkkinaongelmista
- Tilaisuuksia ajankohtaisista kansainvälistymisaiheista

Työperäinen maahanmuutto ja kansainväliset osaajat ovat yhä tärkeämmässä roolissa, kun etsitään ratkaisuja yritysten osaajapulaan. Helsingin seudun kauppakamarin Chamber Talent Boost -projekti tukee yritysten valmiuksia tunnistaa ja rekrytoida kansainvälisiä osaajia. Projektissa:
- EntryPoint-mentorointiohjelma kansainvälisille opiskelijoille ja vastavalmistuneille
- Matching- ja verkostoitumistilaisuuksia
- Talent Boost -mittari yritysten kansainvälistymisvalmiuksien tukemiseksi
- Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanja
- Työnantajien neuvontapalvelu ja palveluohjaus osana International House Helsinki (IHH) -palvelua

Kauppakamarin Menestyvä monikulttuurinen yritys -kampanjan tavoitteena on tehdä Suomesta ja sen yrityksistä nykyistä avoimempia kansainvälisille osaajille. Kampanja tuo esiin yrityksiä, jotka ovat onnistuneet monikulttuurisuudessa ja kansainvälistymisessä.
Se kannustaa yrityksiä ja työnantajia kansainvälisten osaajien rekrytointiin ja tukee kansainvälisten osaajien potentiaalin tunnistamisessa.
Lue lisää kampanjasta
International House Helsinki (IHH) tarjoaa maksuttomasti neuvontaa työnantajille ja yrityksille muun muassa kansainväliseen työvoimaan, työperäiseen maahanmuuttoon, rekrytointiprosesseihin ja työ- ja oleskelulupiin liittyvissä kysymyksissä.
Tutustu IHH:n palveluihin
Ulkomaiset tahot voivat pyytää yritystä vahvistamaan tietyn asiakirjan kauppakamarissa. Pyyntö liittyy useimmiten ulkomaankaupan rutiineihin.
Kauppakamarit myöntävät ulkomaankaupan asiakirjoja, kuten Euroopan unionin yleisiä alkuperätodistuksia ja ATA carnet -tulliasiakirjoja.
Lue lisää ulkomaankaupan asiakirjoista
Vauhditamme tekoälyn ja pilvipalveluiden hyödyntämistä yrityksissä Digital Innovation Hub for Cloud Based Services (DIHUB) -hankkeessa. Palveluhubeissa toisen ja korkea-asteen opiskelijat saavat erikoiskoulutuksen pilvipohjaisten palvelujen suunnitteluun, kehittämiseen ja tuottamiseen yritysympäristössä.
Suomen palveluhubi luodaan Helsinki Business Collegen ja Haaga-Helia Ammattikorkeakoulun kampukselle.
Haluatko suunnitella ja kehittää omia pilvipohjaisia tekoälyratkaisuja?
Lue lisää DIHUBista (eng)
Kauppakamarit ovat maailmanlaajuisesti arvostettuja elinkeinoelämän järjestöjä. Maailmassa on yli 12 000 kauppakamaria, jotka ovat kukin oman alueensa elinkeinoelämän asiantuntijoita.
Kansainvälinen kauppakamari ICC kattaa maailmanlaajuisesti kaikki toimialat ja sillä on 6,5 miljoonaa yritystä ja järjestöä jäsenenä yli 140 maasta.
Lue lisää ICC:stä
Kansainvälisesti suomalaisyritysten perustamat kahdenväliset kauppayhdistykset, kauppakamarit ja killat tukevat ja vahvistavat omalta osaltaan suomalaisten yritysten kansainvälistymistä ja vientiponnisteluja.
Keskuskauppakamari on koonnut nämä toimijat yhteiseen FinnCham-verkostoon, johon kuuluu 37 eri maissa toimivaa kahdenvälistä kauppakamaria / Business Councilia.
Lue lisää FinnChamista

KauppakamariKauppa – Kansainvälistyminen
Helsingin seudun kauppakamari järjestää vuodessa useita kansainvälistymistapahtumia ja –koulutuksia. Valikoimistamme löytyy myös aihetta käsitteleviä kirjoja ja julkaisuja.