Elinkeinopäivä Porvoossa 12.5.2022. Jaettiin Itä-Uudenmaan yrityspalkinto.

Itä-Uudenmaan elinkeinoaamu keskittyi tulevaisuuden työhyvinvointiin

Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön perinteinen Snellmaninpäivän elinkeinoaamu järjestettiin Porvoon Taidetehtaalla torstaina 12. toukokuuta 2022. Elinkeinoaamussa jaettiin Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön yrityspalkinto.

Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön puheenjohtaja Katarina Enholm avasi elinkeinoaamun. Aamupalatilaisuudessa Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen herätteli kuulijoita tulevaisuuden työhyvinvointiin. Hänen mukaansa työhyvinvointia pitäisi käsitellä yrityksissä laajemmin kuin vain lakisääteisten velvoitteiden täyttämisenä.

”Työnantajan on tehtävä jatkossa entistä enemmän töitä työntekijöiden luottamuksen ansaitsemiseksi. Tämä onnistuu vain luottamusta rakentamalla. Uusi luottamus työyhteisöissä edellyttää dialogisuutta, läpinäkyvyyttä ja yhteistä suuntaa”, Tujunen painottaa. ”Johtaminen on palvelua työntekijöille. Hyvä ja arvostava johtaminen mahdollistaa henkilöstön mukaan ottavan kulttuuriin ja luottamuksen”, hän jatkaa.

Muutoksen vauhti on nykyisin ennen näkemättömän nopea ja kompleksisesta maailmasta on siirrytty kaaoksen maailmaan. Epävarma, globaali toimintaympäristö aiheuttaa epävarmuutta, jota voi helpottaa luottamuksen kasvattamisella.

”Osaajapula pahenee ja läpäisee kaikki toimialat. Se tarkoittaa, että työnhakijoilla on varaa valita – ja vaatia. Työnantaja valitsee edelleen työntekijänsä, mutta sitä ennen työnhakija on valinnut yrityksen, jossa haluaa olla töissä”, Tujunen sanoo.

Tujunen korostaa, että arvonluonti yrityksissä kytkeytyy jatkossa entistä enemmän siihen, että ei olla ”rytmihäiriössä”. ”Sidosryhmien muuttuneista odotuksista on oltava entistä paremmin perillä”, Tujunen tiivistää.

”Tulevaisuuden työhyvinvoinnin resepti on siinä, että ymmärretään muutos ja vastataan sidosryhmien odotuksiin. On tärkeää, että hyvällä vuorovaikutuksella ja keskinäisellä luottamuksella on sama suunta.”

Helsingin seudun kauppakamarin Itä-Uudenmaan kauppakamariyksikön yrityspalkinto 2022 myönnettiin Borealis Polymers Oy:lle. Palkittu yritys on panostanut merkittävästi työhyvinvoinnin kehittämiseen ja ottanut käyttöön vaikuttavia työhyvinvointikäytäntöjä pandemian aikana.

Lue lisää tiedotteestamme

Teksti:
Tiina Tikander
viestintäpäällikkö
Helsingin seudun kauppakamari


Helsingin seudun kauppakamari mediassa

Uusimaa

Itäväylä

Östnyland


Lue myös

Vastuullisuudesta versoo myös parempaa bisnestä

Mitä isot edellä, sitä pienet perässä, muistuttaa vanha kansanviisaus. Se tuntuu olevan päivän sana myös yritysten vastuullisuusteoissa,...

Itä-Uudenmaan yrityspalkintokilpailuun hakuaikaa vielä 14.4. asti – Ilmoita yrityksesi mukaan nyt!

Kilpailuun voivat osallistua yritykset, jotka toimivat Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Myrskylässä, Porvoossa,...

Päivitetty 28.2.2023: Ukrainan tilanteen vaikutukset yrityksiin

Olemme koonneet pakotteisiin liittyvää tietoa, tietolähteitä ja toimintaohjeita tähän artikkeliin. Ukrainan kriisin laajennettua uusia pakotteita...