Maija Kärkäs, päällikkö, Enterprise Europe Network, Helsingin seudun kauppakamari. Maija Kärkäs on myös European IP Helpdeskin yhteyshenkilö.

Kolme kysymystä kansainvälisen yhteistyökumppanin löytämisestä

Tarjoamme yrityksille muun muassa neuvontaa kansainvälisissä tilanteissa ja autamme yrityksiä verkottumaan.

Mikä on Enterprise Europe Network?

Helsingin seudun kauppakamari kuuluu komission perustamaan Enterprise Europe Network -verkostoon (EEN), joka toimii yli 60 maassa ja tarjoaa maksuttomia kansainvälistymispalveluja kaikille Suomessa toimiville pk-yrityksille.

Mistä löytää kansainvälinen yhteistyökumppani?

EEN:n Yrityskontaktipörssissä on noin 5000 anonyymiä yritysprofiilia eri aloilta. Pörssistä voit hakea muun muassa myyntikanavia, alihankintaa, tutkimusyhteistyötä, yhteisyrityskumppania. Profiileja selataan profiilityypin, alkuperä- tai kohdemaan perusteella tai hakusanojen mukaan. Palveluun voit jättää oman profiilin tai selata muiden profiileja. Näiden yhdistelmä on yleensä toimivin tapa.

Miten tavata uusia potentiaalisia yhteistyökumppaneita korona-aikana?

Matchmaking-tapahtumat eli yrityskontaktitapahtumat tarjoavat mahdollisuuden verkottua potentiaalisten kumppanien kanssa. Tapahtumat on yleensä järjestetty isojen, kansainvälisten ammattilaismessujen yhteydessä, mutta koronaviruksen myötä ne toteutetaan toistaiseksi virtuaalisesti.

Tapahtumissa rekisteröityneet osallistujat voivat varata tapaamisia muiden osallistujien kanssa ennakkoon esittelyprofiilien perusteella. Tapahtuman järjestäjät aikatauluttavat osallistujille kahdenväliset, noin 15–20 minuuttia kestävät tapaamiset ja toimittavat kullekin osallistujalle heidän oman henkilökohtaisen tapaamisaikataulunsa. Siitä se lähtee!

Lisätietoja: een@helsinki.chamber.fi ja sivuilta www.een.fi

Oletko tutustunut,

Kauppakamarilehti huhtikuu 2021

Kauppakamarilehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa verkossa.
Kauppakamarilehden lehtiarkisto.

Lue myös:

Sovittelu riidanratkaisun kruunaamaton kuningas

Koronakriisin ennustetaan tuovan mukanaan riita-aallon. Yritysten johdolla on vastuu ja ratkaisun avaimet käsissään – nyt tarvitaan vastuullisia ja huolella punnittuja ratkaisuja.
Edellinen artikkeli Neuvontapalvelut laajenevat Etelä-Savon kauppakamarin jäsenyrityksille Seuraava artikkeli Mielenkiintoinen näköalapaikka tarjolla