Huh hellettä! Koska ylittyy työnteon lämpöraja?

Hellesää saattaa nostaa työpaikan lämpötilan myös sisätiloissa, eikä sitä välttämättä saada tuulettimilla tai vastaavilla jäähdytettyä. Nykyään ei enää ole työskentelyn lämpörajoja mutta taukojen määrää tulisi lisätä tai siirtää työntekijä työskentelemään viileämpään tilaan, jos työskentelylämpötila ylittää 28 °C.

Jos työpaikan ilman lämpötila teknisistä toimista huolimatta helteen vuoksi ylittää 28 °C, työnantajan on rajoitettava sitä aikaa, jonka työntekijät työskentelevät tällaisessa työilmassa. Yhden työskentelyjakson pituus saisi olla enintään 50 minuuttia tunnissa, jos työntekijä tekee pakkotahtista kevyttä tai keskiraskasta työtä ja lämpötila on 28–33 °C.

Jos lämpötila on tällaisessa työssä yli 33 °C, pisin työskentelyjakso saa olla enintään 45 minuuttia tunnissa. Näissä tilanteissa työntekijän olisi siis voitava tehdä työtä 10–15 minuuttia tuntia kohden viileämmässä työtilassa.


Lue myös:

Lomakausi on alkanut

https://kauppakamarilehti.fi/index.php/neuvontapalvelut/lomakausi-on-alkanut/

Lue myös:

Eroamisikä ja eläkeikä työsuhteessa

Eroamisikä on 68 vuotta vuonna 1957 ja sitä ennen syntyneillä 69 vuotta vuosina 1958–1961 syntyneillä 70 vuotta vuonna 1962 ja...
Edellinen artikkeli Pula aivoista – ja kuinka se ratkaistaan Seuraava artikkeli Osaamisen ennakoinnissa vaaditaan yhteistyötä oppilaitosten ja yritysten välillä