Artikkelikuva

”Luovan tekoälyn mahdollisuudet ovat lähes rajattomat” – 57 % Helsingin seudun yrityksistä kertoo hyötyneensä tekoälyn käytöstä

Yritykset Helsingin seudulla arvioivat hyötyvänsä jo tekoälyn käytöstä, käy ilmi Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä. 57 prosenttia alueen yrityksistä kertoo hyötyneensä tekoälyn käytöstä jonkin verran, paljon tai erittäin paljon.

57 prosenttia Helsingin seudun yrityksistä kertoo hyötyneensä tekoälyn käytöstä jonkin verran, paljon tai erittäin paljon, käy ilmi Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksilleen tekemästä kyselystä. 30 prosenttia toteaa, ettei tekoälyn käytöstä ole ollut lainkaan hyötyä ja prosentin mielestä siitä on ollut jopa haittaa. Ainoastaan 12 prosenttia alueen yrityksistä ei osaa sanoa kantaansa tekoälyn hyödyllisyyteen omassa yrityksessä.

Onko yrityksenne hyötynyt tekoälyn käytöstä. Helsingin seudun kauppakamarin Suhdennepulssi-kysely marras-joulukuu 2023 N = 403.

Yritykset Helsingin seudulla ovat ottaneet tekoälyn vaihtelevasti käyttöön. Osa hyödyntää sitä rutiinien hoidossa, pieni osa on saanut jo paljon hyötyä, mutta suurin osa vastaajista tuntuu hakevan tekoälyn käyttötarkoitusta ja merkitystä osana liiketoiminnan kehittämistä. Chat GPT:n julkaisun jälkeen vuonna 2022 oli viimeistään selvää, että tekoälyn tuomat uudet mahdollisuudet yrityksissä täytyy kunnolla selvittää, jos sitä ei ole vielä tehty.

Luovan tekoälyn mahdollisuudet ovat lähes rajattomat toimintojen tehostamisesta kokonaan uusien liiketoimintojen ja kilpailuetujen luomiseen.

Helsingin seudun kauppakamari tukee jäsenyrityksiään tekoälyn käyttöönotossa ja käyttämisessä: 

Immo Salon kirja Luova tekoäly muuttaa kaiken

Ajankohtaisia koulutuksiamme tekoälystä

Näin kysely tehtiin

Helsingin seudun kauppakamarin kyselyyn vastasi 403 Helsingin seudun jäsenyritysten toimitusjohtajaa. Kysely tehtiin Suhdannepulssi-kyselyn yhteydessä aikavälillä 28.11.–5.12.2023. Helsingin seudun kauppakamarilla on noin 7 400 jäsenyritystä. Helsingin seudun kauppakamarin toiminta-alue kattaa 21 kuntaa Uudenmaan alueella.

Lue myös

Finnish AI Region EDIH: tekoälyn kärkihanke pk-yrityksille

Finnish AI Region EDIH-hankkeen tavoitteena on nopeuttaa ja laajentaa tekoälyn käyttöönottoa pienissä ja keskisuurissa yrityksissä....

Toimitusjohtajalta: Tekoälyn käyttö on vielä harvojen harrastus

Kysyimme maaliskuussa Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksiltä, onko tekoäly todellisuudessa jo käytössä yrityksissä. Kyselyyn saatiin yli...

Osaajapula jatkuu – yritysten tekoälyosaamisessa myös vajetta

Rekrytointitarpeet ovat Helsingin seudun kauppakamarin jäsenyrityksissä useammin kasvussa kuin laskussa. Rekrytointitarpeet ovat vähentyneet vuoteen 2023 verrattuna....