Yritykset kutsutaan mukaan järjestämään demokratian puolustusdialogeja.

Mitä demokratia on sinulle? Kuinka voimme puolustaa demokratiaa arjessa?

Sitra kutsuu yritykset mukaan järjestämään Demokratian puolustusdialogeja 9.6.2022.

Suomalaiset yritykset ovat olleet vakaan ja toimivan demokratiamme suuria hyötyjiä. Suomen perustuslaki turvaa yrittämisen vapauden periaatteen ja kansalaisten perusoikeudet. Demokratian ytimessä oleva oikeusvaltioperiaate takaa reilun, ennakoitavan ja turvallisen toimintaympäristön.

Pohjoismainen hyvinvointivaltio on osaltaan varmistanut koulutetun ja osaavan työvoiman sekä yhteiskuntarauhan. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tehnyt näkyväksi sen, että eläminen demokraattisessa yhteiskunnassa ei ole itsestäänselvyys. Demokratia tarvitsee puolustajia ja tämän takia on tärkeää, että myös elinkeinoelämä, yritykset ja yritysjohtajat osallistuivat edunvalvontaa laajemmalla näkökulmalla yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Miten lähden mukaan puolustamaan demokratiaa?

Aiheesta lisää Sitran verkkosivuilla. Katso ketkä toimijat ovat jo ilmoittautuneet mukaan järjestämään keskustelua. Listausta päivitetään viikottain.

Osallistuminen on helppoa, eikä vaadi keskustelun järjestäjältä isoa panosta. Tärkeintä on halu lähteä mukaan! Ilmoittaudu mukaan.

Voitte yhdistää demokratian puolustaminen teille tärkeään aiheeseen, esimerkiksi ”Mitä demokratia merkitsee yrityksellemme/työntekijöille/johdolle/asiakkaille/kumppaneille ja kuinka voimme sitä vahvistaa ja puolustaa?

Lisätietoja

Mikäli aiheesta nousee mieleen kysyttävää, vastaan mielelläni.

Sanna Ylä-Lyly
projektikoordinaattori
Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra
puh. 050 479 3277
sanna.yla-lyly@sitra.fi


Lue myös

Asiantuntija – haluaisitko ottaa rennommin ensi vuonna?

Teen töitä jatkuvasti erityyppisten tietotyötä tekevien yritysten kanssa ja tavoitteenani on saada kuuden tunnin työpäivä riittämään. Jokainen...

Vantaan innovaatiokilpailusta näkyvyyttä ja rahoitusta parhaille kaupunkikehittämisen ideoille!

Kilpailussa tarjoutuu aito mahdollisuus toteuttaa idea, johon ei ole käytettävissä omaa...

Maailmantilanne ja turvallisuus aiheina Elinkeinofoorumissa

Kriisistä kasvuun -teemalla Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä puhui luottavaisesti Espoon kehityksestä. Hän uskoi, että Espoon kasvu jatkuu...