Maija Kärkäs on päällikkö Enterprise Europe Networkissa, Helsingin seudun kauppakamari ja European IP Helpdesk yhteyshenkilö.

Neuvontapalvelut: Pidä huolta yrityksesi immateriaalisista oikeuksista!

Syksyllä alkaa uusi webinaarisarja, joka tarjoaa tietoa erityisesti pk-yrityksille, miten immateriaalioikeudet kannattaa suojata. Webinaarit ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Yritysten on tärkeää osata hyödyntää omaa immateriaaliomaisuuttaan ja niihin liittyviä aineettomia oikeuksia. Ne voivat tuoda konkreettista kilpailuetua ja taloudellista arvoa.

European IP Helpdesk järjestää syksyllä webinaarisarjan, jossa perehdytään immateriaaliomaisuuteen (Intellectual Property, IP) ja -oikeuksiin (Intellectual Property Rights, IPR), niiden hallintaan ja hyödyntämiseen, kaupallistamiseen ja lisensointiin erityisesti pk-yritysten näkökulmasta.

Webinaarit ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.

– Immateriaalioikeudet eli aineettomat oikeudet ovat tärkeä osa liiketoimintaa ja innovaatioita. Yrityksen toiminnan kannalta merkitykselliset aineettomat oikeudet kannattaa suojata ja puuttua ajoissa niiden loukkauksiin. IPR-strategia tuo lisäarvoa ja uskottavuutta yritykselle myös sijoittajien silmissä, sanoo European IP Helpdeskin yhteyshenkilö Suomessa ja kauppakamarin Enterprise Europe Network -yksikön päällikkö Maija Kärkäs.

European IP HelpDesk auttaa maksuttomasti IP asioissa. Palvelu on tarkoitettu EU:ssa kauppaa käyville tai muutoin kansainvälistyville pk-yrityksille ja EU-rahoitusta hakeville tai jo saaville tahoille. HelpDeskistä saa käytännönläheisiä oppaita yritysten näkökulmasta, uutiskirjeen, webinaareja ja muuta koulutusta sekä yleisneuvontaa konkreettisissa kysymyksissä Helpline -palvelun kautta. Helpline on englanninkielinen ja edellyttää rekisteröitymistä.

Neuvontaa saa myös Suomen Enterprise Europe Network -verkostosta, European IP Helpdeskin yhteyshenkilö voi välittää kysymyksen Helplineen yrityksen puolesta.


Maija Kärkäs
yhteyshenkilö European IP Helpdesk
päällikkö
Enterprise Europe Network (een@helsinki.chamber.fi)
Neuvontapalvelut, kansainväliset asiat
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Neuvontapalvelut: Poliittiset lakot – ohje työnantajalle

Poliittisella lakolla tarkoitetaan tilannetta, jossa työntekijä on poissa työstä osallistuakseen mielenilmaisuun tai vastaavaan tapahtumaan, jossa vastustetaan poliittisten...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...

Asiantuntija-apua henkilöstöhallinnon kiemuroihin Kauppakamarista

Tanskalaisen DSV-konsernin Suomen yhtiöt on yksi maamme suurimmista logistiikka-alan yritysryhmistä. Se tekee 363 miljoonan euron...