Helsingin seudun kauppakamarin veroasiantuntija Jukka Koivumäki.

Ravintoedun käyttöön väliaikainen muutos, päivitetty 18.8.

Verohallinnon luontoisetupäätöstä on muutettu väliaikaisesti. Muutoksella yritetään helpottaa Koronan aiheuttamia taloudellisia menetyksiä siltä osin, kun ravintoedun käyttö normaaleissa lounasravintoloissa on estynyt tai työntekijä on kotona etätöissä.

Työpaikkaruokailu voidaan järjestää myös siten, että ateria tilataan työpaikalle tai etätyöpäivän aikana kotiin.

Ravintoetu aterian kuljetuskustannuksiin

Työpaikkaruokailu voidaan järjestää myös siten että ateria tilataan työpaikalle tai etätyöpäivän aikana kotiin. Ravintoetua voidaan normaalisti käyttää vain aterian maksamiseen.

Verohallinto pidensi 14.8.2020 päätöksensä voimassaoloa vuoden loppuun saakka, lounassetelillä voi jatkossakin maksaa lounaan kuljetuksen varsinaisen aterian lisäksi.

Ravintoedun arvoon tai muihin säännöksiin ei muutoksia ole tullut tässä yhteydessä.

Ravintoedun enimmäismäärä jokaista työssäolopäivää kohden on 10,70 euroa. Jos työntekijä tilaa 9,00 euron aterian kotiin ja kuljetus maksaa 1,70 euroa, työntekijällä on oikeus maksaa koko summa käyttäen kohdennettua maksuvälinettä eli esimerkiksi 10,70 euron lounasseteliä tai -korttia.

New call-to-action

Valmisannosten osto myymälästä

Kohdennetun maksuvälineen käyttöön kaupassa ei ole mitään muutosta tullut, mutta on hyvä muistaa tässä tilanteessa myös nämä säännökset. Luontoisetupäätöksen mukaisesti arvostettua ateriaetua ei voi käyttää elintarvikkeiden hankintaan.

Ravintoetuun tarkoitettua kohdennettua maksuvälinettä voidaan käyttää kuitenkin kauppojen palvelutiskeillä myytäviin annosteltaviin mukaan otettaviin ruoka-annoksiin. Yleisimmin nämä mukaan otettavat annokset ovat täytettyjä patonkeja tai salaatteja.

Ravintoetua ei voi käyttää einestuotteiden esimerkiksi pakasteiden ostamiseen.


Julkaistu: maaliskuussa 2020
Päivitetty: 18.8.2020

Lue myös:

Muutoksia tulossa kilpailukieltosopimuksiin

Työnantajalla olisi kuitenkin halutessaan mahdollisuus irtisanoa kilpailukieltosopimus ja siten välttyä korvauksen maksamiselta. Lakimuutosten olisi tarkoitus tulla voimaan vuoden 2021 alussa,...
Edellinen artikkeli Etätyökäytännöistä sopiminen Seuraava artikkeli Tervetuloa kanssamme uuteen normaaliin, hyvä asiakkaamme!