Artikkelikuva

Suomeen uudestaan – ulkomaalaisen tutkijan tarina

Italialainen tutkija Adriano Mazziotta asuu Suomessa jo toista kertaa. Hän kertoo, millaista oli muuttaa uudelleen Suomeen ja miten tutkijana työskentely täällä eroaa muista maista.

Adriano asui ensimmäisen kerran Suomessa suorittaessaan tohtorin tutkintoaan Jyväskylässä vuosina 2011–2015.

Tämän jälkeen hän on asunut Tanskassa ja Ruotsissa, kunnes sai työtarjouksen Suomesta Luonnonvarakeskuksesta.

– Päätin muuttaa takaisin Suomeen ennen kaikkea kiinnostavan työpaikan vuoksi, mutta päätökseen vaikuttivat myös positiiviset kokemukseni Suomessa asumisesta.

Adrianon mielestä Suomen parhaita puolia ovat turvallisuus ja yleinen luottamuksen kulttuuri. Sen sijaan suuria haasteita hän ei ole Suomessa kohdannut – kylmyys ja pimeys ovat toki haastavia, mutta nekään eivät ole olleet isoja ongelmia.

Relokaatiopalvelut tärkeä apu Suomeen muutossa

Relokaatiopalvelut vaikuttivat Adrianon päätökseen muuttaa Suomeen, sillä hän tiesi, kuinka vaikeaa on muuttaa uuteen maahan ilman apua.

– Erityisesti Ruotsiin muuttaminen oli todella vaikeaa, sillä en saanut relokaatioapua. Niinpä tieto FRS:n palveluista oli yksi syy siihen, miksi päätin ottaa tämän työn vastaan.

Lue koko tarina tutkija Adriano Mazziottasta

 

 

Työnantajainfo ulkomaalaisen työntekijän rekrytoimisesta auttoi työnantajia matkalla kansainvälisyyteen

Lue myös

GA Telesis: Monimuotoinen työyhteisö kääntyy kilpailuvaltiksi

Lentomoottoreita Helsinki-Vantaalla korjaava GA Telesis toimii kansainvälisellä erikoisalalla, jossa eri etnisistä taustoista tulevat työntekijät ovat yritykselle kilpailuvaltti.

Neuvontapalvelut: Ulkomaalaisen työntekijän työnteko-oikeus

Kolmannen maan kansalaisten työnteko-oikeus perustuu joko työntekoon oikeuttavaan oleskelulupaan tai oikeuteen työskennellä tilapäisesti ilman oleskelulupaa....

Ulkomaalaisen työntekijän palkkaaminen

Työnteko-oikeus tarkoittaa ulkomaalaisen oikeutta tehdä Suomessa tai suomalaisessa aluksessa ansiotyötä oleskeluluvan, EU:n, Norjan, Islannin, Liechtensteinin tai Sveitsin...