Johtava juristi Kirsi Parnila Helsingin seudun kauppakamarin neuvontapalveluista

Viikon kysymys: lomautettavien valinta

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Kysymys

Olemme lomauttamassa työntekijöitä tilapäisen työn vähyyden vuoksi. Kaikkia yksikön työntekijöitä ei ole tarve lomauttaa samassa määrin. Määrääkö laki sen, ketkä lomautan?

Vastaus

Työsopimuslaissa ei ole säännöksiä lomautettavien valintaa koskevista yleisistä säännöistä. Työnantaja saa itse päättää, ketkä lomautetaan ja missä järjestyksessä, kunhan valintakriteerit eivät ole syrjiviä.

Useissa työehtosopimuksissa ja keskusjärjestöjen irtisanomissuojasopimuksissa on määräys työvoiman vähentämisjärjestyksestä. Tämä määräys koskee sekä irtisanomis- että lomauttamistilanteita yrityksissä, jotka ovat velvollisia noudattamaan kyseistä työehtosopimusta tai irtisanomissuojasopimusta. Kannattaa siis tarkistaa työehtosopimuksen määräykset.


Kirsi Parnila
johtava juristi
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Viikon kysymys: Voiko työntekijän irtisanoa opintovapaan aikana ja tuleeko tällöin maksettavaksi irtisanomisajan palkka?

Työntekijällä ei ole erityistä irtisanomissuojaa opintovapaan aikana. Työnantaja voi irtisanoa työntekijän...

Viikon kysymys: Miten lomautettuina olevien työntekijöiden kesälomien kanssa toimitaan ja voiko kesäloman määrätä pidettäväksi lomautusaikana?

Työnantaja voi määrätä kesäloman pidettäväksi lomautusaikana. Vuosiloma on lakisääteinen ja se...

Viikon kysymys: Kannattaako osakeyhtiössä tehdä osakassopimusta?

Viikon kysymyksessä juristimme ja muut asiantuntijamme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.