Jukka Koivumäki on veroasiantuntija Helsingin seudun kauppakamarin neuvontapalvelussa.

Viikon kysymys: Mistä summasta maksan Suomeen yhteisöveroa?

Juristimme ja muut asiantuntijamme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.

Osakeyhtiöni on saanut Saksasta rojaltia 10 000 euroa. Saksalainen maksajayhtiö on pidättänyt siitä 10 %:n lähdeveron, joten pankkitilille tuli vain 9 000 euroa. Mistä summasta maksan Suomeen yhteisöveroa?

Yhtiösi maksaa Suomessa yhteisöveroa koko rojaltin määrästä eli 10 000 eurosta. Jos verosopimuksen mukaan Saksaan on voitu lähdeveroa pidättää, Suomen verotuksessa otetaan huomioon tämä Saksan lähdevero ja siten vältytään kaksinkertaiselta verotukselta. Saksaan maksettu lähdevero hyvitetään samasta tulosta Suomessa määrätystä verosta ja siten lopputulemana jää verorasitusta Suomen yhteisöveron 20 %:n määrä.

Valitettavasti verosopimuksen mukaan saksalaisella yhtiöllä ei ole ollut oikeutta periä lähdeveroa maksamastaan rojaltista. Tämän vuoksi Suomen verotuksessa Saksan lähdeveroa ei hyvitetä.

Yhtiösi tulee vaatia maksajaa korjaamaan lähdeverotusta ja palauttamaan perimänsä lähdeveron. Ellei asiakkaanne tätä tee, voitte tehdä vaatimuksen Saksan verohallinnolle aiheettoman lähdeveron palauttamiseksi.

Jukka Koivumäki
veroasiantuntija
Neuvontapalvelut
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa juristimme ja muut asiantuntijamme vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon, työsuhde- ja lakiasioihin. Voit tarkastaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkosta >>

Lähetä kysymyksesi – asiantuntijatiimimme auttaa sinua eteenpäin

Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme olipa kyseessä sitten henkilöstö- tai palkkakysymys, verotus- tai kirjanpitoasia >>

KauppakamariKauppa

Tutustu myös KauppakamariKaupan verkkopalvelussa oleviin tuotteisiin verotuksesta >>

Lue myös

Viikon kysymys: Mitkä maat hyväksyvät ATA carnet -tulliasiakirjan?

Muut asiantuntijamme ja juristimme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.

GA Telesis: Monimuotoinen työyhteisö kääntyy kilpailuvaltiksi

Lentomoottoreita Helsinki-Vantaalla korjaava GA Telesis toimii kansainvälisellä erikoisalalla, jossa eri etnisistä taustoista tulevat työntekijät ovat yritykselle kilpailuvaltti.

Viikon kysymys: EU:n ulkopuolelta rekrytointi ja pikakaista

Viikon kysymys tuo vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.