Kati Mattinen on juristi Helsingin seudun kauppakamarissa. Neuvontapalvelut.

Viikon kysymys: Saako työntekijä aina käydä lääkärissä työajalla?

Viikon kysymyksessä juristimme ja asiantuntijamme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ei saa. Työaikalain esitöiden mukaan pakollisiin terveystarkastuksiin osallistumiseen käytetty aika on työajaksi luettavaa aikaa, mutta muilta osin terveystarkastuksiin käytettyä aikaa ei lueta työaikaan.

Raskaana olevalla työntekijällä on lakisääteinen oikeus käydä synnytystä edeltävissä lakisääteisissä tutkimuksissa ilman ansionmenetystä, jos tutkimuksia ei voida suorittaa työajan ulkopuolella.

Useimmissa työehtosopimuksissa on myös määräyksiä siitä, milloin työntekijällä on oikeus käydä lääkärintarkastuksessa ilman ansionmenetystä, jos käynti ei ole mahdollinen työajan ulkopuolella ja se on järjestetty tarpeetonta työajan menetystä välttäen. Tällaisia käyntejä voivat olla esimerkiksi sairastumis- ja tapaturmatapaukset, joissa on välttämätöntä päästä nopeasti lääkärintarkastukseen.


Kati Mattinen
juristi
Neuvontapalvelut
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin. Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme lomakkeen kautta.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Viikon kysymys: Voiko työntekijän irtisanoa opintovapaan aikana ja tuleeko tällöin maksettavaksi irtisanomisajan palkka?

Työntekijällä ei ole erityistä irtisanomissuojaa opintovapaan aikana. Työnantaja voi irtisanoa työntekijän...

Neuvontapalvelut: Lomakausi on jälleen alkamassa

Vuosiloman ansainta Vuosilomalain perusteella työntekijä ansaitsee lomanmääräytymisvuoden 1.4.–31.3. aikana enintään 30 päivää vuosilomaa ja siitä 24 ensimmäistä...

Neuvontapalvelut: Muistettavaa erilaisista työpaikan poissaoloista

Työntekijän poissaolo-oikeus Osaan poissaoloista työntekijällä on oikeus laissa kerrottujen edellytysten täyttyessä ja osasta täytyy sopia...