Mika Lahtinen on juristi Helsingin seudun kauppakamarissa.

Viikon kysymys: Sovittu loman ajankohta

Viikon kysymyksessä juristimme ja muut asiantuntijamme vastaavat usein kysyttyihin kysymyksiin.

Toimihenkilön vuosiloman ajankohta on ennakkoon sovittu. Toimihenkilö kuitenkin tekee lomansa aikana oma-aloitteisesti töitä jonkin verran. Voiko hän jälkikäteen vaatia, että sovittua ajankohtaa ei pidettäisikään kokonaan lomana, vaan hänen pitäisi saada jotain lomapäiviä myöhemmin?

Vastaus:
Ei voi vaatia, vuosiloman aikana työntekijä ei saa tehdä töitä sillä loma on tarkoitettu lepoon. Kannattaa lisäksi huomioida, että työnantaja määrää loman ajankohdan ja työnantajan tulee huolehtia siitä, että loma pidetään vuosilomalain mukaisesti.

Mika Lahtinen
juristi
Neuvontapalvelut
Helsingin seudun kauppakamari

Maksutonta neuvontaa jäsenillemme

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa juristimme ja muut asiantuntijamme vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, taloushallintoon ja lakiasioihin.

Lähetä kysymyksesi

Voit lähettää kysymyksesi asiantuntijoillemme olipa kyseessä sitten henkilöstö- tai palkkakysymys, verotus- tai kirjanpitoasia >>

Asiantuntijatiimimme auttaa sinua eteenpäin.

Pohditko, onko yrityksesi jäsenemme?

Voit tarkistaa organisaatiosi jäsenyyden KauppakamariVerkostosta.

Lue myös

Neuvontapalvelut: Kysymyksiä vuosilomapalkan laskemisesta

Helsingin seudun kauppakamarin johtava juristi Kirsi Parnila Kauppakamarin neuvontapalveluista vastaa vuosilomapalkan maksamista koskeviin kysymyksiin.

Neuvontapalvelut: Lomakausi on jälleen alkamassa

Vuosiloman ansainta Vuosilomalain perusteella työntekijä ansaitsee lomanmääräytymisvuoden 1.4.–31.3. aikana enintään 30 päivää vuosilomaa ja siitä 24 ensimmäistä...

Neuvontapalvelut: Yleisiä työntekijän talvilomaa koskevia kysymyksiä

Talvilomakausi alkoi lokakuun alussa ja nyt onkin hyvä hetki palauttaa mieleen loman antamiseen ja ajankohtaan liittyviä sääntöjä.