Artikkelikuva

Kysy ensin kauppakamarin asiantuntijoilta!

Ongelmien ehkäi­seminen ennalta on helpompaa kuin selvittää jälkikäteen solmuun menneitä asioita. Joten ennen kuin toimii yrityksen päässä, kannattaa soittaa tai laittaa sähköposti kauppakamarin lakimiehille tai verotuksen, kirjanpidon ja kansainvälistymisen asiantuntijoille.

Lakimiehet HR:n apuna

Jos olet tekemässä työsopimusta uuden työntekijän kanssa, kannattaa käyttää paitsi kauppakamarin mallipohjaa, konsultoida neuvontamme kanssa työsuhteen ehdoista ja pohtia yhdessä onko kyseisen työntekijän työnkuvassa joista pitäisi erikseen sopia. Tehdäänkö kilpailukieltosopimus? Onko tarvetta salassapitosopimukselle? Onko syytä määritellä useampi työntekemispaikka? Mikä on työaika?

Huijasiko myyjä?

Ostettiin kone, joka ei toimikaan kuten myyjä lupasi. Jäädäänkö ihmettelemään asiaa ja keskustellaan vioista vain suullisesti myyjän kanssa? Kuukausien päästä tehdään reklamaatio. Neuvonnassamme olisimme kertoneet, että enimmillään reklamaatioaika on oikeuskäytännön mukaan vain muutamia päiviä. Muussa tapauksessa reklamaatio-oikeus voi olla menetetty. Kannattaa myös miettiä mitä reklamaatioon kirjoittaa. Siinä olevat asiat voivat tulla negatiivisina vastaan, jos joudutaan menemään oikeuteen.

Viisaita neuvoja verotukseen

Yrityskaupan tai sukupolvenvaihdoksen voi tehdä hyvinkin monella tavalla. Osakeyhtiölaki ja muu lainsäädäntö ei sitä juuri rajoita.

Mikä siten on verotuksellisesti järkevin tapa tehdä yritysjärjestely, onkin usein eri asia. Käytännössä kannattaa miettiä asia verotuksen kautta ensin neuvonnassamme ja toimia vasta sitten.

Usein on myös niin, että asia kannattaa selvittää jo vuosia etukäteen, jolloin varautumalla hyvissä ajoin tulevaan toimenpiteeseen päästään halvemmilla kustannuksilla.

Kysy ensin meiltä!

Kuvassa vasemmalta johtaja Marko Silen, lakimies Mika Lahtinen, lakimies Reetta Riihimäki, veroasiantuntija Jukka Koivumäki, lakimies Kati Mattinen ja lakimies Kirsi Parnila. Edessä keskellä kirjanpidon asiantuntija Teija Kerbs, vasemmalla päällikkö Maija Kärkäs ja oikealla assistentti Satu Dahl.

Lue myös

Arvioimme: pääkaupunkiseudulla lopetti viime vuonna ennätysmäärä yrityksiä

Suomessa lopetti arviolta 31 000 yritystä viime vuonna. Pääkaupunkiseudulla (Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen) lopettaneita yrityksiä...

400 luottamushenkilöä antaa aikaansa elinkeinoelämän yhteiseksi hyväksi ja Helsingin seudun menestyksen edistämiseksi  

Helsingin seudun kauppakamarissa sisällöt kumpuavat suoraan elinkeinoelämän parhailta asiantuntijoilta, jäsenyritysten edustajilta,...

Kauppakamarin syyskausi käynnistyi

Uutuuskirjoja, koulutuksia, seminaareja – Kauppakamarin syyskausi starttasi Kauden avajaisten lämpimissä tunnelmissa perjantaina 26. elokuuta 2022.