Helsingin seudun kauppakamari

Kalevankatu 12
00100 Helsinki
puh. vaihde 09-228 601
kauppakamari@helsinki.chamber.fi
etunimi.sukunimi(at)chamber.fi
Helsingin toimisto on avoinna
ma-pe klo 8.00-16.00

Helsingin aluejohtokunta keskittyy Espoon, Kirkkonummen, Siuntion ja Kauniaisten alueelliseen edunvalvontaan sekä koordinoi aluejaostojen toimintaa. Aluejohtokunta tuo elinkeinoelämän näkökulman paikalliseen päätöksentekoon. Toisaalta aluejohtokunta esittää kauppakamarin eri toimielimissä oman alueensa näkemyksiä.

Kauppakamari tukee Espoon kaupunkia elinkeino- ja kilpailukykypolitiikan toteutuksessa. Tavoitteena on turvata alueelle sijoittuville yrityksille kilpailukykyinen toimintaympäristö. Yhteistyötä tehdään työllisyys- ja koulutusasioissa kaupungin elinkeinoyksikön, Espoon TE-toimiston ja YritysEspoon kanssa osaavan työvoiman saatavuuden turvaamiseksi ja yrittäjyyden edistämiseksi. Kauppakamari tukee Tapiolan, Otaniemen ja Keilaniemen ”Espoo Innovation Gardenin” kehittämistä kansainvälisten yritysten, tieteen ja tutkimuksen sekä korkeatasoisen asumisen alueeksi.

Edunvalvonnassa painotetaan tulevien liikennehankkeiden kuten kaupunkiradan jatkamista sekä Länsimetron jatkeen toteutumista Matinkylästä Kivenlahteen. Metropolihallintoon vaikuttaminen ja kauppakeskusturvallisuuden kehittäminen jatkuvat. Metroasemien sekä niiden ympäristön suunnittelua seurataan myös aktiivisesti, jotta elinkeinoelämän tarpeet huomioidaan.

 

Espoon toimisto »

Vantaan toimisto »