Artikkelikuva

Johanna Larsson Helsingin seudun kauppakamariin vauhdittamaan kansainvälisten osaajien kiinnittymistä työelämään

Johanna Larsson, YTM, on nimitetty Helsingin seudun kauppakamarin projektipäälliköksi (Project Manager). Larssonin tehtävänä on tukea yrityksiä voimaantumaan kansainvälisissä rekrytoinneissa sekä auttaa kansainvälisten osaajien sijoittumista työelämään.

”Valtio, kunnat, korkeakoulut ja ammatilliset oppilaitokset sekä työnantajat tulee saada tiiviisti mukaan yhteistyöhön, jolla vieraskielisten työllistyvät yrityksiin nykyistä paljon nopeammin. Hyviä käytäntöjä on jo olemassa, ne pitää vaan saada laajaan yhteiseen käyttöön yli organisaatio- ja hallintokuntarajojen”, painottaa Helsingin seudun kauppakamarin johtaja Markku Lahtinen.

Lahtisen mukaan Helsingin seudun kauppakamarin strategisena tavoitteena on olla Helsingin seudun kansainvälistymisen edistäjä, jonka olennainen osa on varmistaa yritysten osaavan työvoiman saatavuus.

”Tarvitsemme tehokkaita, kansainvälisesti kilpailukykyisä ratkaisuja opiskelijoiden työllistymiseksi ja Suomeen kiinnittymiseksi. On hienoa, että olemme saaneet uuden, osaavan vahvistuksen Kauppakamariin tekemään tätä työtä”, Lahtinen sanoo.

Larssonilla on pitkä ja monipuolinen kokemus maahanmuutosta ja työllisyydenhoidosta sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta.

”Olen auttanut urani aikana satoja ulkomaalaisia osaajia asettumaan Suomeen ja nähnyt esimerkiksi puolisoina Suomeen muuttaneiden ja kansainvälisten opiskelijoiden haasteet ja toisaalta erittäin korkean motivaation työllistyä Suomessa. Tähän kenttään ja osaajien ja työnantajien yhdistämiseen lähdemme nyt paneutumaan Kauppakamarin hankkeessa”, Helsingin seudun kauppakamarin projektipäällikkö Johanna Larsson sanoo.

Helsingin seudun kauppakamari haluaa vahvistaa Helsingin seudun kansainvälistymistä Johanna Larssonin rekrytoinnilla. Hänen keskeisiä tehtäviään ovat yritysten valmiuksien parantaminen kansainvälisen ja vieraskielisen henkilöstön rekrytoinneissa, vauhdittaa kansainvälisten opiskelijoiden yrityksiin kiinnittymistä sekä konseptoida rekrytointi- ja työelämäkiihdyttämö, jolla yritykset ja kansainväliset osaajat löytävät toisensa.

Kauppakamari vauhdittaa yritysten ja Helsingin seudun menestystä. Pohjoismaiden suurimman kauppakamarin jäsenyrityksiä on jo yli 7 000. Kauppakamari toimii 21 kunnan alueella.


Lisätietoja:

Markku Lahtinen, Helsingin seudun kauppakamari, johtaja,
markku.lahtinen@helsinki.chamber.fi, p. 050 571 3564

Johanna Larsson, Helsingin seudun kauppakamari, projektipäällikkö, johanna.larsson@helsinki.chamber.fi, p. 050 536 9091

Tiina Tikander, Helsingin seudun kauppakamari, viestintäjohtaja,
tiina.tikander@helsinki.chamber.fi, p. 046 878 754

Lue myös

Lausunto: Luonnos Helsingin asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelmaksi 2024 (AM-ohjelma)

Helsingin kaupunginkanslia on pyytänyt kauppakamarin lausuntoa luonnoksesta Helsingin asumisen ja siihen...

Poliittiset lakot heikentävät Helsingin seudun yritysten mahdollisuuksia tarjota työtä

Helsingin seudun kauppakamari selvittää kolme kertaa vuodessa jäsenyritystensä suhdannenäkymiä. Viimeisimmässä Suhdannepulssi-kyselyssä...

Listasimme kansainvälisen rekrytoinnin palveluja Helsingin seudulla – työnantaja, ota lista talteen!

Onnistu kansainvälisten opiskelijoiden rekrytoinnissa -tapahtumassa esittelimme ratkaisuja rekrytointiin ja työyhteisöön integrointiin....