Artikkelikuva

Kauppakamari tukee yrityksiä Ukrainan kriisissä: Viennin maatieto yritysten vapaaseen käyttöön

Kauppakamari on avannut Viennin maatieto -palvelun yritysten vapaaseen käyttöön huhtikuun loppuun asti. Vientiä tekevät yritykset voivat Viennin maatiedon avulla tarkistaa tietoja ajankohtaisista pakotteista sekä päivittää tietonsa nykyisten ja uusien kohdemaiden vientiin liittyvistä määräyksistä. Jutun lopusta löytyvät kirjautumistiedot Viennin maatieto -palveluun.

Ukrainan kriisi on vaikeuttanut monen vientiä tekevän yrityksen toimintaa. Ajantasaisen tiedon tarve on kauppakamarinkin jäsenyrityksissä polttava. Helsingin seudun kauppakamarin asiantuntija Jukka Säikkälä vastaa Viennin maatieto -palvelusta, joka sisältää tietoa mm. vientiasiakirjoista ja -rajoituksista.  

Kauppakamari tukee vientiyrityksiä antamalla Viennin maatieto –palvelun maksutta käyttöön huhtikuun loppuun asti. Palvelu on vastaus yritysten ajantasaisen tiedon tarpeeseen, Säikkälä painottaa. – Yritykset ovat tiukoilla, koska rajoitukset muuttuvat jatkuvasti. Viennin maatiedon avaaminen yritysten vapaaseen käyttöön auttaa yrityksiä päivittämään tietonsa EU:n asettamista pakotteista sekä tarkistamaan uusien kohdemaiden määräyksiä ennen vientitoiminnan aloittamista, Säikkälä jatkaa. 

Viennin maatieto on viennin käsikirja, joka sisältää tiedot lähes 200 maan vientirajoituksista ja pakotteista, EU:n solmimista vapaakauppasopimuksista, vaadittavista vientiasiakirjoista, tullauksesta, kuljetuksiin liittyvistä määräyksistä, pakkaus- ja merkintämääräyksistä sekä tuotekohtaisista todistusvaatimuksista.  

Säikkälä kertoo, että kauppakamari kokoaa verkkosivuilleen jatkuvasti päivittyvää tietoa yritysten tarpeisiin.

Viennin maatietoon päivitämme koko ajan tietoa eri maiden muuttuvista vientimääräyksistä ja nyt olemme koostaneet ajankohtaisen sivun Ukrainan kriisistä. Ohjeistamme ja ohjaamme yritykset tarvittaessa oikeisiin osoitteisiin. Tilanne vaatii nyt yrityksiltä valppautta, reagoimista ja varmistamista, että muutoksista pysytään perillä, Säikkälä sanoo. 


Lisätietoja:

Jukka Säikkälä, ulkomaankaupan määräysten asiantuntija, Helsingin seudun kauppakamari,
jukka.saikkala@helsinki.chamber.fi,
puh. 09 2286 0001

Marko Silen, johtaja, Helsingin seudun kauppakamari,
marko.silen@helsinki.chamber.fi,
puh. 09 2286 0233

Tiina Tikander, viestintäpäällikkö, Helsingin seudun kauppakamari,
tiina.tikander@helsinki.chamber.fi,
puh. 046 878 7540

Viennin maatieto -palvelu käytössänne 30.4.2022 asti

Viennin maatieto -palveluun pääsee kirjautumalla seuraavilla tunnuksilla:

käyttäjätunnus: viennin.maatieto@chamber.fi
salasana: koekäyttö2022

Lue myös

Päivitetty 29.2.2024: Ukrainan sodan vaikutukset yrityksiin

Olemme koonneet pakotteisiin liittyvää tietoa, tietolähteitä ja toimintaohjeita tähän artikkeliin. Venäjän aloitettua täysimittaisen hyökkäyssodan ja...

Neuvontapalvelut: Ukrainasta pakeneville tai Ukrainassa avun tarpeessa oleville annettujen lahjoitusten vapautus arvonlisäverosta

Ukrainan sotaa pakeneville tai Ukrainassa avun tarpeessa oleville henkilöille lahjoitettavien tai...

Neuvontapalvelut: Vientikaupan määräysten muutokset – Egypti

Vientikohdemaiden tuontitullauksiin liittyvissä määräyksissä, tuonnin asiakirjavaatimuksissa ja kaupan maksutavoissa voi tulla yllättäviä muutoksia nopealla aikataululla.