Päivä on aina aloitettava puhtaalta pöydältä – kansainvälisissä asioissa on paljon odottamattomia tilanteita 

Päivä on aina aloitettava puhtaalta pöydältä – kansainvälisissä asioissa on paljon odottamattomia tilanteita 

”Tehtävänämme on varmistaa, ettei tavara juutu mihinkään tullimuodollisuuksiin, erityisesti silloin kun se on matkalla esimerkiksi näyttelyyn tai sitä tarvitaan ammatinharjoittamiseen.” 

Palveluasiantuntija Nina Kramp hoitaa työssään Helsingin seudun kauppakamarilla ulkomaankaupan asiakirjoja ja vastaa muun muassa alkuperätodistusten laatimisesta sekä väliaikaisviennin ja ATA carnetien hallinnasta yhteistyössä tullin kanssa.  

Parhaimmiksi hetkiksi työssään hän kokee sen, kun on pystynyt auttamaan asiakasta ja ratkomaan hänen ongelmansa.  

”Meidän NPS on viimevuosina ollut reilusti yli 90, mikä on huikeaa!”, Nina kertoo. Ninan mukaan hänen työssään toteutuu vahvasti Kauppakamarin motto: Yhdessä yritysten puolesta.  

Kansainväliset tehtävät ovat Nina Krampille luontevia; hän on viettänyt lähes puolet elämästään Saksassa. Ensimmäistä kertaa Helsingin seudun kauppakamari tarjosi hänelle mahdollisuutta työskennellä ulkomaankaupan parissa vuonna 2011.  

Asiat viimeistellään aina päivän päätteeksi, sillä koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan.

Vuoden vuorotteluvapaansijaisuuden jälkeen Nina palasi hetkeksi Saksaan, mutta elämä kuljetti takaisin Suomeen vuonna 2013.  

”Suomeen palattuani sain taas yhteydenoton Helsingin seudun kauppakamarilta, koska henkilö, jonka vuorotteluvapaata olin sijaistanut, oli irtisanoutunut – he halusivat minut takaisin”, Nina kertoo.  

Päivät ovat välillä täynnä odottamattomia tilanteita, joten annettujen asioiden ei saa antaa kasaantua.  

”Mottonani on, että päivä on aina aloitettava puhtaalta pöydältä. Siksi asiat viimeistellään aina päivän päätteeksi, sillä koskaan ei tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. Ja juuri monipuolisuuden vuoksi työni onkin kivaa”, Nina kertoo.  

Nina kuvaa Kauppakamaria toimivaksi ja hyvin organisoiduksi taloksi. 

”Kauppakamari on kiva työnantaja. Meillä on täällä työyhteisö, jossa on terve sekoitus kokeneita konkareita ja nuoria lahjakkuuksia – kaikki samassa veneessä.”