Helsingin toimisto
Käyntiosoite: Kalevankatu 12, 00100 Helsinki
Postiosoite: PL 68, 00131 Helsinki
Puhelin: 09 228 601 (vaihde)
kauppakamari@helsinki.chamber.fi
Millainen on inklusiivinen johtaja ja miten sellaiseksi kehitytään? Mitä tekemistä nöyryydellä ja uteliaisuudella on asian kanssa? Ja miten tämä kaikki hyödyttää yritystä?
DEIstä kirjan kirjoittaneet yrittäjä, toiminnanjohtaja Hannele Mennala sekä sisäisen viestinnän ja alueviestinnän johtaja Anneli Karlstedt kertovat, mistä kaikesta oikeastaan puhutaan, kun puhutaan DEIstä. He tekevät Kauppakamarin tuottaja Taina Parviaisen haastattelussa tilannekatsauksen DEI-asioihin meillä ja maailmalla.
DEI-teemojen huomioimisesta on yrityksissä hyötyä, sillä monimuotoiset tiimit lisäävät tutkitusti innovaatiopotentiaalia. On kuitenkin hyvä tiedostaa, että organisaatioiden on huomioitava vaatimukset, joita DEI-teemat esimerkiksi lainsäädännössä asettavat.
Kauppakamarin tuottaja Taina Parviainen kysyy podcastissa myös kirjailijoilta, millaisia konkreettia toimenpiteitä kannattaa tehdä, kun aloittaa työpaikalla DEI-työn.
Kuuntele podcast
Soundcloudista: Jaksoon tästä
Spotifysta: Jaksoon tästä
DEI työelämässä – opas inklusiivisuuteen on ajankohtainen ja käytännönläheinen käsikirja osallisuuteen ja monimuotoisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Kirjassa avataan, miten työpaikan kulttuuria, kohtaamisia ja johtamista voidaan kehittää, jotta kaikki kokevat yhteenkuuluvuutta ja tuntevat voivansa osallistua sekä kehittyä yhdenvertaisesti. Kirjassa perehdytään käytännönläheisesti siihen, mitä inklusiivinen eli mukaanottava johtaminen on, miten inklusiivisia toimintatapoja voidaan viedä työpaikan arkeen ja HR-prosesseihin sekä millaisia DEI-velvoitteita lainsäädäntö ja kestävyysraportointi asettavat.
DEI eli monimuotoisuus, yhdenvertaisuus ja inklusiivisuus ovat edellytyksiä organisaation menestykselle. Erityisesti inklusiivisuus ja yhteenkuuluvuus ovat avaimia paitsi osaajien löytämiseen, myös heidän pitämiseensä. Yhdenvertaisuus ja inklusiivisuus lisäävät hyvinvointia, työn mielekkyyttä ja tuloksellisuutta, ja ne onkin tärkeä huomioida läpileikkaavasti yrityksen arvoissa, toimintakulttuurissa, strategiassa, johtajuudessa ja HR-käytännöissä.
Kirja tarjoaa konkreettisen työkalupakin monimuotoisuudesta ja inklusiivisesta johtamisesta esihenkilöille, johtajille ja HR-henkilöstölle erityisesti pienissä ja keskisuurissa yrityksissä sekä kaikille kehityshaluisille lukijoille. Opas sisältää lukuisia käytännönläheisiä esimerkkejä, työkaluja ja ideoita inklusiivisuuden kehittämiseen. Kirja on kirjoitettu erityisesti yritysten tarpeisiin, mutta kirjan opit ovat sovellettavissa erinomaisesti erityyppisiin työyhteisöihin, kuten julkiselle sektorille ja järjestöihin.
Kirjan toisessa teemassa syvennytään strategiatyöhön ja kysytään, miksi siihen liittyy niin usein pettymyksiä. Onko niin, että todelliset valinnat jäävät tekemättä ja strategian vaikutus arkeen on heikko – vaikka apuna olisivat parhaat ulkopuoliset neuvonantajat? Miten välttää nämä karikot ja luoda aikaansaava strategia?
Kolmas teema kääntää katseen organisaatiokulttuuriin: Millaisia ovat aikaansaamista ruokkivat ajattelu- ja käyttäytymismallit? Entä miten organisaation arvot liittyvät aikaansaamiseen?
Lopuksi kirja tarttuu rakenteisiin: tavoitteisiin, valtaan ja päätöksentekoon. Teos osoittaa, että aikaansaava organisaatio vaatii toteutusta edistäviä rakenteita, joita johdon on luotava ja ylläpidettävä.
Tutustu ja osta kirja KauppakamariKaupasta:
Painettu kirja: DEI työelämässä – KauppakamariKauppa
e-kirja: DEI työelämässä – KauppakamariKauppa