Pia Pakarinen: Pendelöinti Helsingin keskustaan vai etätyö kotona kolmoskehällä?

Pia Pakarinen: Pendelöinti Helsingin keskustaan vai etätyö kotona kolmoskehällä?

Helsingin keskustan näivettyminen huolettaa. Kauppa ja palvelut kukoistavat Helsingin keskustassa vain sillä edellytyksellä, että alueella liikkuu riittävästi paikallisia asukkaita ja matkailijoita sekä ruokailevia, ostoksia tekeviä ja palveluja käyttäviä työssäkävijöitä. Kantakaupungin hiljeneminen toimistotyöntekijöistä pandemia-ajan etätyömääräysten aikana on näkynyt suoraan miinuksena lounasravintoloiden ja putiikkien tuloksessa.

Helsingin seudulla sijaitsee noin kolmannes Suomen työpaikoista, yksin Helsingissä miltei viidennes. Helsingin ydinkeskustassa on 100 000 työpaikkaa. Kuntarajojen yli Helsingin suuntaan pendelöi ennen pandemiaa päivittäin 160 000 työntekijää, joista monet suuntasivat Helsingin ydinkeskustaan, jossa työskennellään erityisesti asiantuntijatehtävissä.

Nyt yrityksissä pohditaan, missä asiantuntijatyö tulevaisuudessa tehdään ja miten paljon tilaa toimistossa jatkossa tarvitaan. Etätyömahdollisuus ja työn monipaikkaisuus ovat tulleet jäädäkseen. Ideointi ja uuden luominen edellyttävät kuitenkin myös tekemistä yhdessä, kasvokkain. Tekijöistä on tunnetusti pulaa ja osaajat saavat valita työpaikkansa. Inspiroivat ja ergonomiset työtilat ovat houkuttelutekijä, johon yritykset panostavat. Tarjolla pitää olla jotain reilusti parempaa kuin kotikeittiön tai mökkikamarin pöytä. Lue lisää…

Lue Helsingin Uutisista: Pendelöinti Helsingin keskustaan vai etätyö kotona kolmoskehällä?



Lue myös

Opiskelijakilpailu etsii ratkaisuja ydinkeskustan elinvoiman vahvistamiseen – megatrendit auttavat hahmottamaan tulevaa

Kilpailuun osallistuville opiskelijoille vinkkejä ja neuvoja tarjonnut Aalto-yliopiston strategisen kaupunkisuunnittelun professori Raine...

Kannanotto: Helsingin seudun maankäytön, asumisen ja liikenteen suunnitelma MAL 2023 -luonnos

Helsingin seudun kauppakamarin kannanottona esitetään seuraavaa: Yleistä MAL 2023 on strateginen...